VC Grijpskerk Dames 1 sluit af met winst

Zaterdag was het de laatste wedstrijd van het seizoen voor VC Grijpskerk Dames 1. Het team moest uit naar Olympia dames 1.

De dames wilden het seizoen mooi afsluiten met een overwinning, ze begonnen de eerste set dan ook als vanouds goed en kwamen al snel op een voorsprong. Gedurende de set kreeg Olympia meer servicedruk waardoor ze dichterbij kwamen. Grijpskerk wist uiteindelijk de eerste set te winnen met 25-21.

De tweede set ging wat makkelijker dan de eerste set en werd dan ook gewonnen met 25-18. De derde set verliep wat rommeliger, een goede servicedruk van Olympia bracht ze weer op een gelijke hoogte. Uiteindelijk trok Grijpskerk aan het kortste eind en werd de set verloren met 28-26.

Minder fouten

De vierde set moest dan ook gewonnen worden wilden ze vier punten meenemen naar Grijpskerk. Deze set was een kopie van de derde. Er werd rommelig gespeeld en beide teams gingen lange tijd gelijk op. Aan het einde van de set maakte Grijpskerk iets minder fouten dan Olympia en wisten ze de set binnen te halen met 25-23 waardoor er werd gewonnen met 3-1 en Grijpskerk de punten mee naar huis nam.

Aangezien LSV D1 met 3-1 verloren heeft van Veracles D3 klimmen de meiden uiteindelijk naar de vierde plek op de ranglijst. Volgend jaar komen de dames wederom uit in de promotieklasse.