Voorrondes Zuidhorn en Regiofinale KNVB Straatvoetbal in de Meivakantie op Plein Overtuinen!

Na het succes van de vorige editie zal op woensdag 13 mei op het plein aan de Overtuinen in Zuidhorn het KNVB Straatvoetbaltoernooi plaatsvinden. Alle kinderen in de leeftijdscategorie van 9 t/m 13 jaar (geboortejaren 2002 t/m 2005) mogen zelf een team samenstellen en strijden voor een finaleplek in Amsterdam!

Straatvoetbal moet natuurlijk plaatsvinden op een stenen ondergrond. Waar kan het nog mooier dan op het gloednieuwe plein in het centrum van Zuidhorn! Daar waren de sportmedewerkers van de

buurgemeenten het mee eens en de plaats voor de regiofinale was dan ook snel gekozen.

Voordat de teams uit gemeente Grootegast, Marum en Zuidhorn ‘s middags aantreden voor de finale, vindt in de ochtend de voorronde voor teams uit gemeente Zuidhorn plaats.

 

Net als bij het evenement van vorig jaar is de organisatie in handen van Voetbalvereniging Zuidhorn. Zij worden bijgestaan door welkominzuidhorn.nl, studenten van het Alfa College en uiteraard de sportmedewerkers uit de gemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn.

Doelgroep:

Er zijn twee leeftijdscategorieën waarbij er aparte poules worden gemaakt voor jongens- en meisjesteams. Er zijn dus 4 verschillende categorieën, waarvan de beste twee van elke categorie een plaats bemachtigen in de regiofinale die ‘s middags gespeeld wordt. Binnen de leeftijdscategorie kunnen alle kinderen uit dorpen van de gemeente Zuidhorn meedoen.

Opgeven:

Teams mogen zelf worden samengesteld en het is niet noodzakelijk om lid te zijn van een voetbalvereniging! Kijk bij aanmelding wel goed naar de geboortejaren, want dispensatie is niet mogelijk. Let wel; er kunnen maar een beperkt aantal deelnemers meespelen, de organisatie vraagt geïnteresseerden dan ook om niet te aarzelen en aan te melden voor 8 mei via http://www.sportinzuidhorn.nl

 

De voorronde voor teams uit de gemeente Zuidhorn zal plaatsvinden tussen 9:30 en 12:15 uur. De regiofinale zal starten vanaf 12:35 en duren tot ca. 17:30. Natuurlijk is er voor alle bezoekers een plekje rond de boarding. Naast het straatvoetbaltoernooi staan er nog enkele leuke extra activiteiten op het programma!

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk