Grijpskerk Gezellig collecteert samen met Oranje Fonds

Grijpskerk Gezellig collecteert samen met Oranje Fonds. De opbrengst is voor leefbaarheidinitiatieven in Grijpskerk en sociale initiatieven in de provincie Groningen.

Van 27-4 tot en met 2-5 zal Grijpskerk Gezellig samen met het Oranje Fonds collecteren in Grijpskerk en omgeving. Van het bedrag dat Grijpskerk gezellig ophaalt, krijgen zij zelf de helft. Daarmee kan een deel van de Summerstrike 2015, oud- & nieuwfeest, gezond koken voor ouderen door jongeren, de ankerrun e.d. gefinancierd worden.

De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de provincie Groningen. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij. De leefbaarheid gaat in dorpen achteruit. Jongeren trekken uit de dorpen om zich te vestigen in de grotere steden. Om dorpen leefbaar te houden organiseert de Stichting Grijpskerk Gezellig diverse activiteiten, waaronder het festival Summerstrike, oud- en nieuwfeest, gezond koken voor ouderen door jongeren, aanleg fietscrossbaan, boerenerfevent, ouderenbingo, ankerrun, bedrijvenvoetbaltoernooi, etc..

Het is voor het eerst dat het Oranje Fonds in het hele land collecteert. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen maken het op iedere plek in Nederland mogelijk dat zóveel mensen zich inzetten voor een ander en de samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. Door nu samen geld op te halen kunnen we hen extra ondersteunen. Alle geldstromen lopen via het Oranje Fonds, wat zorgt
voor maximale garantie en fiscaal voordeel voor donateurs.”

Bron: Westerkwartier