Expositie ‘De vrijheid verbeeld’ feestelijk afgesloten

Na 5 succesvolle expositiedagen kwam er op Bevrijdingsdag een einde aan de kunstexpositie ‘De vrijheid verbeeld’. Afgelopen dagen hebben we steeds doorlopend publiek mogen begroeten. Kunstenaars uit Grijpskerk lieten aan de bewoners zien waartoe ze in staat zijn. Tijdens de expositie werden er zelfs een paar kunstwerken verkocht. Afgelopen vrijdag werd de kunstexpositie geopend door wethouder  Bakker. Een unieke expositie, waarbij de kunstenaars ieders op zijn/haar eigen wijze de vrijheid hebben uitgebeeld. Bij de opening deed kunstenaar Johan van der Dong een live performance.

Van 2 t/m 4 mei was de expositie voor een ieder gratis te bezoeken.

Bevrijdingsdag met The Ealges van Grijpskerk.

Rond de klok van 16.00 uur begonnen Jan Kuiper, Gert Sennema, Peter van der Weele en Detmer Hubbeling aan een live optreden. Voor aanvang werd het door hun zelf aangekondigd als: “We zijn The Eagles van Grijpskerk”.

Gedichten.

Tussen het muzikale spektakel van Jan Kuiper, las Are Meijer enkele mooie gedichten voor over het thema vrijheid. Naast de gedichten werden zowel in het Nederlands als in onze eigen dialect verhalen voorgelezen. Op deze wijze kwam er een einde aan een expositie waarbij de vrijheid werd verbeeld d.m.v. woord, geluid, doek en beeld. We kunnen terugblikken op een geslaagde en bijzondere manier van een Bevrijdingsdag in Grijpskerk.

De vrijheid werd verbeeld.