Indrukwekkende dodenherdenking

In een indrukwekende dienst vooraf aan de 2 minuut stilte. Werd in de PKN kerk (Nicolaas Grijpstraat) gedichten voor gelezen door de leerlingen van het Lauwers college. CMV ‘Excelsior’ bracht een muziekstuk “The Story Of Anne Frank” van componist Otto Schwarz op een verbluffende wijze ten gehore. Applaus is tijdens een herdenking niet gebruikelijk, maar het muzikale hoogtepunt kon niet zonder applaus.

Burgemeester Swart hield een toespraak, waarin hij o.a. vertelde dat hij familie was van Anne van der Zaag. Alle namen van de omgekomen uit Grijpskerk werden voorgelezen. Als laatste werd het Wilhelmus gezongen.

Bij het monument op de begraafplaats werd de eerste krans gelegd door broer en zuster van Anne van der Zaag, vervolgens door de leerlingen van het Lauwers college.

Na de 2 minuten stilte speelde: ‘Excelsior’ en ‘Ons Ideaal’ gezamenlijk het Wilhelmus. Het defilé langs de graven legden de leerlingen van de basisscholen bloemen op de graven van de oorlogsslachtoffers. Burgemeester Swart legde bloemen bij het graf van oud burgemeester Nadort.

De publieke belangstelling was enorm.

De dienst kan terug worden geluisterd op onderstaande link: