19e Avondwandelvierdaagse start 1 juni

De 19de wandelvierdaagse vanuit recreatiepark “De Enk” wordt door de wandelsportcommissie Grijpskerk i.s.m. de Vereniging Dorpsbelangen onder auspiciën van de Nederlandse Wandelsport Bond georganiseerd van 1 tot en met 4 juni 2015. Wandelaars kunnen 5, 10 en 15km afleggen.

In de routes wordt jaarlijks het fraai bloeiende NAM-natuur park betrokken. Voor de 5km wandelaars is er de eerste dag een iets langere route, omdat we via het onlangs geopende dorpsommetje Niezijl wordt gewandeld. Een wandeling door een moderne veestal met koeien is voor jongere deelnemers meestal bijzonder leuk. Sponsoren zorgen voor traktaties onderweg en op de herinnering te verkrijgen moeten de wandelaars tenminste aan drie avonden deelnemen. Ook bestaat de mogelijkheid om één avond mee te doen, daarvoor is eveneens een herinnering beschikbaar.

Op donderdagavond 4 juni is traditiegetrouw de feestelijke intocht met bloemen vanaf de bibliotheek om 19.45 uur met medewerking van het muziekkorps “Ons Ideaal”. De voorverkoop van de routes vindt plaats op zaterdag 30 mei van 10.00-12.00 uur in de kantine van recreatiecentrum “De Enk”. Ook tijdens de start, dagelijks vanaf 17.30 uur, kan men de startkaart verkrijgen. In verband met de gezamenlijke intocht begint de 5km op donderdag vanaf 18.00 uur. Omliggende dorpen worden hartelijk uitgenodigd om deel te nemen.