CBS De Borgstee in Grijpskerk school van de toekomst

Hoe ziet het onderwijs in de toekomst er uit is een veel gestelde vraag. In de eeuw van de digitalisering zullen computers ook binnen het onderwijs een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Groep 7b van Cbs de Borgstee in Grijpskerk werkt de laatste twee maanden van dit schooljaar met tablets voor de vakken rekenen, taal en spelling. Na de uitleg van de leerkracht worden de opgaven gemaakt op de tablet. De leerlingen zien meteen of ze de opdracht goed of fout hebben gemaakt, de leerkracht kan ‘live’ de resultaten van de leerlingen volgen en meteen corrigeren.

Ook in het kader van adaptief onderwijs, onderwijs op maat voor elke leerling, is het werken met de tablet ideaal. Elke dag werkt een leerling aan zijn eigen doelen, oefent hij met opdrachten op eigen niveau. Kinderen en leerkrachten zijn zeer enthousiast, zou dit de toekomst van ons onderwijs zijn?

Bron: Westerkwartier