Fiets ‘m d’r in en jaarmarkt hoogtepunten feestweek

Grijpskerk beleeft van 8 tot en met 13 juni weer een ouderwetse feestweek. Na overleg met de Vereniging Dorpsbelangen neemt de Oosterkadegroep een groot deel van de activiteiten voor haar rekening.

In 2012 boekte de groep opzien vanwege de organisatie van het evenement “Met Glans van de Schans”. Dit jaar, op zaterdag 13 juni, vindt het evenement “Fiets ‘m d’r in” plaats. Aansluitend mogen liefhebbers een poging wagen om over de smalle balk de bel te bereiken, zij worden daarbij gehinderd door de spuitende brandweer. Evenals het vorige jaar is het Poeldiep de plaats van handeling, waar vanaf 17.00 uur de
feestelijkheden met een live band worden afgesloten.

Een andere publiekstrekker is de Midzomermarkt op woensdag 10 juni van 14.00-21.00 uur. Tientallen jaren lang kwamen oud-Grijpskerkers op de derde zaterdag in juni naar “hun dorp”. Dan werd de jaarmarkt gehouden, toen nog met de veemarkt. De Ondernemersvereniging Grijpskerk kiest de laatste jaren voor de goederenmarkt op de woensdag. Op 10 juni zijn er naast de goederenmarkt meerdere activiteiten.

‘s Middags om 14.00 uur wordt voor de jeugd van basisscholen de nationale buitenspeeldag gehouden door de buurtvereniging Aykemaheerdt aan de Schans en ‘s avonds om 19.00 uur is er voor de jeugd een FLB-wedstrijd fierljeppen in het sportpark De Enk. De feestweek begint op maandag 8 juni, dan organiseert de motorclub Grijpskerk een toerrit vanaf café Joek en op dinsdag 9 juni om 19.00 uur is er een race voor scootmobielen aan de Groningerstraatweg.

Aquaballen

Donderdag 11 juni wordt de traditionele gezelligheidsrit van Dorpsbelangen gehouden. Van 18.30 tot 19.30 uur kan men vertrekken vanaf de korenmolen De Kievit aan de Molenstraat. Deelnemers uit de hele regio kunnen gratis starten. Na de rit ontvangt de beste rijder naast de eerste prijs de door Gert Sennema ontworpen J.Meijer-wisselbokaal. Op vrijdagavond 12 juni vanaf 19.00 uur organiseert de Oosterkadegroep een
spectaculaire kinderavond met allerlei activiteiten, zoals in aquaballen een rondje over het water lopen.

Veel vrijwilligers zijn de hele week in de weer om alles in goede banen te leiden. Dat is ook het geval bij de bevrijdingstocht van “Keep Them Rolling”, die op 7 juni van 10.00 tot 12.00 uur nabij park “De Enk” een stop heeft.