Gezocht: hondenuitlaatplek in Grijpskerk

Hondenbezitters in Grijpskerk en de gemeente Zuidhorn zoeken samen naar een hondenuitlaatplek in recreatiegebied De Enk. Nu worden de honden nog uitgelaten in een niet meer gebruikte paardenbak in het park, maar er zijn plannen om daar een fietscrossbaan aan te leggen. Die crossbaan is een initiatief vanuit het dorp zelf.

Onrust
Onder de hondeneigenaren ontstond onrust, omdat ze hun vaste uitlaatplek kwijt dreigden te raken. Bovendien vrezen ze dat een fietscrossbaan in De Enk leidt tot overlast.

Gezamenlijk onderzoek
Wethouder Fred Stol (CDA) riep deze week de verschillende partijen bij elkaar voor overleg. De uitkomst is dat de gemeente en de hondenbezitter samen onderzoeken of er ergens in De Enk een plek is voor de honden.

Stol benadrukt dat dat geen garantie is dat de uitlaatplek er ook echt komt. 'We hebben de hondeneigenaren ambtelijke ondersteuning aangeboden om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De uitkomst moeten we afwachten

Bron: TV Noord