Unieke 25ste ledenvergadering Dorpsbelangen

Bizar begin

Afgelopen zaterdagavond was het precies 25 jaar geleden dat Vereniging Dorpsbelangen Grijpskerk werd opgericht. 25 jaar later werd hier op een ludieke wijze bij stilgestaan. Voorzitter Remco Wolf opende de vergadering, waarbij hij opmerkte dat hij nog maar pas de 4de voorzitter van een hechte groep vrijwilligers was, die zich inzetten voor leefbaarheid van het dorp Grijpskerk. Oud voorzitters F. Hoekstra. T. Wierstra en P. Rademaker waren belangrijke voorzitters in afgelopen 25 jaar. Voorzitter Wolf werd tijdens zijn inleiding onderbroken door burgemeester Swart (speciale gast). Hier was de voorzitter niet van gediend: “U bent stil en gaat zitten, ik heb hier vandaag het woord en mensen uit Zuidhorn hebben hier niets te zeggen, bovendien bent u ook geen lid”, waarna de burgemeester gedwee weer ging zitten. Er ging een schok door alle aanwezigen. Hier werd de burgemeester de mond wel heel onpersoonlijk gesnoerd. Vervolgens ging bestuurslid Klaas Kuperus opstaan en begon wartaal uit te spreken (wat hij wel vaker doet). Kuperus had het over een speciale toverstaf…eeh toversigaar.

Ode aan Ello Sterenborg

De aanwezige leden haalde opgelucht adem zodra ze doorkregen dat de inleiding in scene was gezet. Nadat Burgemeester Swart een sigaar tussen zijn lippen had gezet, mocht hij pas het woord nemen. De burgemeester haalde als eerste zijn ambtsketen uit de tas en toen kwam het moment dat Ello Sterenborg extra aandacht verdiende. Ello Sterenborg stond aan het begin van de oprichting van Dorpsbelangen. Zijn bijdrage voor Grijpskerk is onbetaalbaar. De burgemeester wist leuke anekdotes te vertellen over Ello Sterenborg. Een Koninklijke onderscheiding had Ello al in 1987 behaald. Nu overhandigde de burgemeester namens gemeente Zuidhorn Ello een gouden pen. Want deze 25ste vergadering dien je in goud te notuleren. Ello was zichtbaar ontdaan met dit onverwachtste moment. Hij ontving de prijs met groot applaus. Vervolgens speelde Sjouke&Wietze speciaal voor Ello een nummer.

Bestuurswisseling

Tijdens de vergadering werd aftredend Madeleine Snoo bedankt voor 12 jaar bestuurslid! Ze ontving van Martje Dijkema een bos met 12 rozen! Nieuw in het bestuur werd benoemd Oege Tiemens en Berdine Pera.

Leefbaarheidprijs voor Kluften en Waarden

Na het officiële gedeelte werd de “leefbaarheidprijs” van Dorpsbelangen terug ontvangen. De Fierljepverenging was 2 jaar de trotse bezitter was deze enorme beker. Nu overhandigde de voorzitter de prijs aan Kluften en Waarden. De voorzitter van kluften en waarden Wierstra was ontzettend blij met deze speciale onderscheiding hij onderstreepte het belang van deze prijs met de woorden: “Wij zijn zo blij met deze onderscheiding, dat wij van Kluften en Waarden hier voltallig aanwezig zijn”.

Sjouke&Wietze

Toepasselijk is dat Sjouke Dijkstra & Wietze Kuperus precies 25 jaar geleden hun eerste optreden hadden in Kerkplein Zes. 25 jaar gaat  gelijk op met de viering van Dorpsbelangen. Sjouke&Wietze speelde een setlist met nummers over Grijpskerk e.o.

Geheel in het ons eigen dialect. Hieronder volgt de setlist:

01. Ello

02. Terug noar Gruupskerk part one

03.Vakantiehit

04. Rood wit hart

05. Ik ben nog vrijgezel

06. Between The Way

07. Stief as ’n deur

08. Buut’ndurp’n

09. Drankprobleem

10. Je doet er zelf aan met

11. Wat zoll’n we nou beleev’n

12. Ello

13. Herestroat part one

14. Herestroat part two

15. Terug noar Gruppskerk part two

Ello op orgel

Tijdens het optreden van Sjouke&Wietze speelde Ello nog even een solostukje op orgel. Wooden Heart van Elvis zorgde voor oude herinnering. Ello speelde vroeger veelvuldig op orgel en accordeon. Het ging hem zichtbaar goed af en de leden reageerde met flink gejuich en “We Want More”.

Dankbare leden

Nadat Sjouke&Wietze klaar waren met hun optreden ontvingen ze een staande ovatie voor hun muzikale omlijsting. Dit smaakt naar meer optredens. Sjouke&Wietze gaven naar afloop toe dat ze beschikbaar zijn voor Grijpskerk om een gezellige avond met muziek en humor te vullen.

Vereniging Dorpsbelangen Grijpskerk bedankt iedereen voor hun vrijwillige bijdrage en kijkt met veel genoegen terug op een geweldige avond.

Tekst voor ode aan Ello

Ello

Ik zag dij ried’n , doe wast zo overhoast

Doe wast ok zo allennig, ik dacht woar gait dat hin

Doe reedst aal buut’n het durp, ‘k was zo verboasd

Ello, woarom riedst stoe ien dien ford

Bist nog aaltied zo actief

En doe schriefst nog elke brief

Doe bist nog altied ien de race

En komst ok altied back to base

Ien de enk doar stait oons aandenk’n, Ello’s place

Ik zie dien auto doar bij de fierljepboan

En riedst nog deur de koolzoad hin, zo hardst stoe kinst

Ik zie dij ien elke feesttent ien ‘t hoekje stoan

Ello, bist met gien polsstok weg te sloan

Doe bist op elke activiteit

En doe wiest ok van gien ophold’n

Kiekes wie doar weer stait

Bist nog altied an de gang

Al meer dan 80 joaren lang

Nog 1 joartje erbij dan, veur durpsbelang

Solo

Ello doe gaitst nooit meer bij oons vort

Bist nog aaltied zo actief

En doe schriefst nog elke brief

Bist al over de 80 joar

En doe glunderts van oor tot oor

Veur dij de allerbeste…….sigoar

Op Facebook van In.Grijpskerk.nl is het nummer over Ello te zien.