Record aantal auto’s Gezelligheidsrit

Record

Afgelopen donderdagavond werd voor de 8ste keer gestreden om de Jan Meijer Trofee. Er doen steeds meer deelnemers mee. Vooraf hing het al in de lucht, dat het record aantal deelnemers uit 2013 (42) kon worden verbroken. Het was druk bij de molen “De Kievit”. Een lange rij zorgde inderdaad voor een superrecord! Maar liefst 69 auto’s schreven zich in voor de start. In totaal 220 puzzelaars!

 

Oostelijke richting

De start lag deze keer in Oostelijke richting, dit scheen gelijk al een lastig begin te worden. Er kwamen veel vragen: “Waar ligt het oosten?” Rechtdoor richting het Oosten, zorgde ervoor dat vele deelnemers gelijk een gouden letter noteerden. Een goed begin is het halve werk. Toch hadden de deelnemers moeite om Grijpskerk tijdig te verlaten.

 

’N STRESSSITUATIE

Het woord wat moest worden gevonden, was “n stresssituatie”. In Visvliet schoot gelijk bij veel deelnemers de stress er goed in, niet alleen bij de deelnemers, maar ook bij Leida Kuperus, die van alle kanten werd benaderd. Een grote file was het gevolg. Dit werd dus een echte ’n stresssituatie. De uitzetters hadden dit vooraf niet voorzien. Dit had ook te maken met het aantal deelnemers. Maar ook in de rekenkamer kregen ze te maken met ’n stresssituatie.

 

Kollum

Vooraf werd al aangekondigd dat de route richting Kollum zou gaan. Voor voetballers uit Grijpskerk heeft Kollum een bijzondere betekenis. De voetbalvereniging behaalde daar tot tweemaal toe hun kampioensschap, waarbij voor velen het kampioensschap uit 1982 nog goed konden herinneren. Dit gold ook voor de bemande post in Kollum. Spits Jan Wouda was 33 jaar geleden een van de tegenstanders van Grijpskerk. Deze oud-voetballer van Kollum kon na 33 jaar wraak nemen door een valse letter mee te geven. Vele puzzelaars uit Grijpskerk trapten in deze val.

 

Laat binnen

Vele deelnemers kwamen laat binnen. Voor sommige was het al donker toen ze de finish haalde. De feesttent was inmiddels vol met puzzelaars. De uitzetters besloten om de uitleg te presenteren via een groot scherm. Zodat de rekenkamer in alle rust verder kon gaan met tellen.

 

Fotowedstrijd

Nadat alle kaarten waren geteld en de jury oordeelde wie de fotowedstrijd moest winnen, bedankte voorzitter Remco Wolf de uitzetters en de rekenaars voor hun grote inzet. Vervolgens werd er overgegaan naar de prijsuitreiking van de fotowedstrijd. De winnende foto toonde puzzelaars en een ezel. Ze bezaten voldoende eigenkennis om in te zien, dat ze geen kans maakte op andere prijzen. Dus een poging voor de fotowedstrijd sleepte ze dan ook mooi in de wacht.

Familie Hoekstra wint voor de 3de keer

Er werd veel strafpunten gescoord. De Jan Meijer Trofee werd gewonnen door familie Hoekstra. Ze scoorden 206 strafpunten. De poedelprijs ging naar M. Hiemstra met 564 strafpunten! Er deden 9 auto’s mee die niet uit Grijpskerk kwamen. De andere 60 deelnemers kwamen allemaal uit Grijpskerk. 3 auto’s leverde hun kaart niet in bij de finish en zijn vroegtijdig uitgestapt.

Eindtand

01. S. Hoekstra           Grijpskerk       205

02. H. v/d Veen            Grijpskerk       220

03. M. Venema             Kollum            227

04. B. Bosman            Grijpskerk       299

05. T. Klunder               Grijpskerk       318

06. H. Jager                  Grijpskerk       319

07. H. Van Regteren   Grijpskerk       337

08. P. Postma               Grijpskerk       342

09. M. Dijkstra               Pieterzijl          350

10. A. Admiraal             Grijpskerk       354

11. D. Plasman            Grijpskerk       354

12. T. de Boer               Grijpskerk       366

 

66. M.Hiemstra              Grijpskerk       564

 

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk