Theater in atelier van Gert Sennema

Zaterdag 20 juni om 21.00 uur en zondag 21 juni om 15.30 uur stelt beeldend kunstenaar en muzikant Gert Sennema zijn atelier in de Oude Melkfabriek in Grijpskerk open voor theater.

De voorstelling ‘Dans Drift Dood’ van het theatercollectief: ‘Be Art in Theater’ trekt langs bijzondere locaties in heel Nederland. Het atelier van Gert Sennema voldoet helemaal aan deze omschrijving. Eerder dit jaar was de voorstelling al te zien in zijn atelier voor een besloten publiek. Nu is de voorstelling te zien voor iedereen. Reserveren kan via: beartintheater@outlook.com

Behalve beeldhouwer is Sennema ook actief op het snijvlak van kunst, muziek en theater. Hij is de bedenker van theaterproducties op locatie, waarbij de bewoners en de taal van het Westerkwartier centraal staan. Voor zijn verdienste voor de Groninger streektaal en cultuur kreeg hij de K.ter Laan Prijs 2011 toegekend.

Dans Drift Dood

In de monoloog ‘Dans Drift Dood’ (Bart van Mulkom) worstelt ‘de acteur’ met de aanwijzingen die hij van de schrijver en de regisseur heeft gekregen. Zijn levenspad lijkt nauwkeurig door anderen te zijn uitgeschreven! ‘De acteur’, die van de schrijver in het stuk geen naam krijgt, lijkt zich hier niet bij neer te willen leggen. Ook lezer en publiek ontkomen niet aan deze regieaanwijzingen. Indien gepland, moet er applaus klinken en anders zal het stil zijn.

Tussendoor worden de bezoekers getroost met Duitse kinderliedjes en gedichten voor het slapengaan. ‘Dans Drift Dood, neemt op een absurde wijze ‘ons vrije denken en handelen’ onder de loep. De monoloog ‘Dans Drift Dood’ wordt uitgegeven door Boekscout.nl (Soest) en is verkrijgbaar bij Boekscout.nl of te bestellen bij de boekhandel onder het ISBN nummer: 978-94-022-0739-2

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend