Schansrecord bij fierljeppen

Ondanks het koude weer tijdens de wedstrijd fierljeppen in Grijpskerk op donderdagavond wist Klaske Nauta uit IJlst het schansrecord op de damesschans te verbeteren.

Het oude record, dat sinds 2011 op naam stond van Hiske Galama met 15,76 meter, bracht zij onder luid applaus naar 15,80 meter. Tevens werd zij wedstrijdwinnares en dagkampioene. Bij de junioren werd Sytse Bokma uit Hindeloopen met een mooie sprong van 19,16 meter winnaar van beide titels. De kou speelde veel toppers parten.

Thewis Hobma uit Harlingen won de titels bij de heren senioren met een afstand van 18,95 meter. Bas Tolboom van de Grijpskerker club werd
tweede met 17,02 meter bij de senioren A, waar Niels Koetsier uit Leeuwarden won met 17,05 meter en promoveerde naar de topklasse. Van de 180 gemaakte sprongen raakten er bijna 60 te water en dat waren er te veel.

Promotie

Veel beter waren de weersomstandigheden op dinsdagavond tijdens de 2e klas wedstrijd. De Grijpskerkers presteerden daar uitstekend. Marco Koopmans werd met 13,68 meter winnaar bij de jongens B en Jasper Henstra won met 13,91 meter de tweede prijs bij de jongens A. Jarne Sikkens en Marco Koopmans promoveerden van jongens B naar jongens A. Benny van der Ploeg werd bij de senioren met 14,83 meter tweede. Wietze Verkleij uit Oldehove verbeterde zijn persoonlijke record tot 14,08 meter bij de junioren.

De Grijpskerker club ontving beide avonden veel complimenten voor het nu geheel vernieuwde schansencomplex. De volgende wedstrijden in Grijpskerk vinden plaats op 2 juli (3e klas), op 7 juli (2e klas) en op 8 juli (1e klas).

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk