Zwembad De Griffioen voldoet aan hogere kwaliteitsstandaard

Zwembad De Griffioen heeft de licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoet zwembad de Griffioen als een van de eerste zwembaden in de provincie aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.

De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen – de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, afgekort BREZ.

Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC krijgt de klant meer duidelijkheid, doordat een zwemlesaanbieder ook wordt getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, is de zwemlesgevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche, is de zwemlesgevende voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.

Kers op de taart

Voor De Griffioen is dit de kers op de taart. Twee jaar geleden is het zwemlesbeleid omgegooid en sindsdien groeit het aantal leskinderen gestaag. Zo mogen kinderen van 4 jaar al beginnen met zwemles, is er een turbo traject in het leven geroepen waarin kinderen binnen één seizoen (20 weken) het A-diploma kunnen behalen, worden kinderen voor vorderingen beloond met stickers door middel van het nieuwe beloningssysteem ‘ zwemles met Grifje’.

Verder is er de mogelijkheid om een wetsuit voor kinderen aan te schaffen tegen de kou die lessen in een buitenbad soms met zich meebrengt. Met het behalen van de licentie is kiezen voor zwemles in zwembad de Griffioen een bewuste keuze voor plezier en kwaliteit.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend