Grijpskerk maakt zich op voor vierde Summerstrike

 

De groep buren van de Nicolaas Grijpstraat konden een aantal jaren geleden niet bevroeden dat het zo’n succes zou worden. Anno 2015 staat echter de vierde editie van Summerstrike alweer voor de deur en het is op voorhand al een speciale. Stichtingsvoorzitter Martin Spijkerman neemt namelijk met pijn in het hart afscheid van  ‘zijn’ band Maelox. Ook voor de bestuursleden Clara Spijkerman en Ria Roffel wordt dat een speciaal moment.
Dat wat in 2012 begon is zo onderhand uitgegroeid tot een tweedaags festival met pakweg 2000 bezoekers. Een succes dus, waar de stichtingsbestuurders nog altijd trots op zijn. En terecht, want het is niet niks wat neergezet wordt in Grijpskerk. “Het is echt een festival voor jong én oud”, vertelt Ria Roffel. “Het programma biedt ieder wat wils. Op vrijdagavond is er de avond voor de jongeren, waarbij we zowel aan de jongens als de meiden hebben gedacht. DJ Tony Star, ook wel bekend van Sterretje uit Oh Oh Cherso komt dan langs en het vrouwelijk DJ-duo Toulouse draait ook.” De muziekstijlen zijn heel verschillend, want het aanbod varieert van rock via Afrikaanse muziek tot populaire covers. Tel daarbij op dat de vaste band Maelox optreedt én de New Adventures oude tijden doen herleven en het enthousiasme van de vrouwelijke bestuurders is verklaard. Ze hebben er zin in. “Dertig jaar geleden waren de mannen van New Adventures nog jonge jongens en veel van onze leeftijd vinden het fantastisch dat ze gaan optreden bij Summerstrike”, vervolgt Clara Spijkerman.
Want naast het programma op vrijdagavond gaat het gebeuren op zaterdag in de middag verder met het kinderprogramma, waarbij de kindershow van Arie Safari om half drie het spits afbijt. ‘Local hero’ Bill Baboon uit Zuidhorn is eveneens van de partij, terwijl heel Grijpskerk één aspect niet mag missen. Het is zo onderhand een traditie geworden dat iemand uit Grijpskerk de avond inluidt met ‘Euphoria’, het nummer wat in 2012 voor ongekende taferelen zorgde bij het Eurovisie Songfestival. Dit jaar is het de beurt aan Rineke Jager, de dochter van de bakkerij. “Ze is zó zenuwachtig”, lacht Roffel. “We hebben al gezegd dat ze zelf mag bepalen hoe ze het mag doen. We zijn erg benieuwd en hopen op veel publiek. Het is natuurlijk mooi dat lokaal talent de kans krijgt om op te treden.”
Aanstormend landelijk talent zal er op zaterdag 4 juli ook zijn, want The Dirty Denims is zo’n typisch bandje wat aan de vooravond van haar doorbraak staat. Radio 3FM heeft ze al op de radar en in Grijpskerk kunnen ze in het Noorden werken aan hun naamsbekendheid. Voor het bestuur en de vrijwilligers van Summerstrike is het optreden tussen kwart voor elf en half twaalf ’s avonds echter een speciaal moment. Martin Spijkerman, voorzitter van Summerstrike, neemt namelijk afscheid van de band Maelox als frontman. Deels noodgedwongen, aangezien de activiteiten als ondernemer de overhand nemen en het niet meer te combineren is. Spijkerman zwaait echter met pijn in het hart af, zo verzekert zijn vrouw Clara Spijkerman. “Het is voor ons het hele festival rennen en vliegen, maar ik heb tegen de vrijwilligers gezegd: ‘wat er ook gebeurt, wanneer Maelox optreedt sta ik tussen het publiek’. Voor Martin wordt het wel moeilijk denk ik, het is toch de laatste keer. En ook ik zal wel een traantje moeten wegpinken ben ik bang.”
Wat betreft de publieke belangstelling, de organisatie van Summerstrike verwacht evenals voorgaande jaren zo’n 2000 bezoekers. Op vrijdag 3 juli begint het programma om 20.00 uur, op 4 juli start het festival ’s middags om 14.30 uur met het kinderprogramma en ’s avonds gaat het feest verder met verschillende artiesten. Kaarten zijn alleen nog aan de kassa verkrijgbaar en kosten voor bezoekers van 13 jaar en ouder 17,50 euro per stuk. Meer info:http://www.summerstrike.com

 

Bron: De Streekkrant

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk