cbs De Borgstee nam afscheid van Juf Tilly

Na bijna 44 jaren heeft juf Tilly Slager het onderwijs verlaten. Haar onderwijsloopbaan begon ze als juf in Paterswolde op de Menso Altingschool en eindigde als directrice op cbs De Borgstee in Grijpskerk.

Een lange periode waarbinnen het onderwijs een metamorfose heeft ondergaan. Tilly heeft zich op fantastische wijze staande weten te houden in dat roerige wereldje en heeft aan al die veranderingen op de voor haar bekende manier vorm gegeven. Een manier die misschien wel het beste tot uitdrukking komt in de naam ‘Borgstee’ en het doel dat  De Borgstee nastreeft. Tilly zorgde voor warmte, verbinding en geborgenheid, zowel voor de kinderen als collega’s.

Die kenmerken wist ze uitstekend te combineren met haar taken als directeur, waarbij het team profiteerde van haar onderwijskundige en didactische kennis en vaardigheden. Na een feestdag op school kon tijdens barbecue, de gebruikelijke jaarlijkse afsluiting van het schooljaar op Cbs De Borgstee, op een informele manier afscheid genomen worden van juf Tilly. Vele handen werden geschud, vele, terechte, lovende woorden werden uitgesproken.

Bron: Westerkwartier