Genieten op tropisch Summerstrike

Het was warm, zeer warm. Het Summerstrikelogo met het zonnetje vraagt er natuurlijk ook om. Het was een echt tropisch festival, voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Grijpskerk Gezellig. Op de vrijdagavond kwamen ruim 500 bezoekers genieten van diverse DJ's. Veel kinderen kregen handtekeningen en maakten onder meer een selffie met de landelijk bekende Tony Star.

Op de hete zaterdagmiddag konden de kinderen een verkoeling zoeken in het gehuurde zwembad, stonden djembétrommels klaar, was er een survivalbaan, een rediositer, een ballonnenclown en de kindershow van Arie Safari. Natuurlijk werd er met dit warme weer ranja verstrekt.

Later in de middag begon het muziekprogramma met Bill Baboon, nadat de dames van Vasara hun buiken lieten dansen. Rieneke Jager en Irene Top verzorgden het openingsnummer 'Euforia' en daarmee werd het avondprogramma ingeluid. De Friese zanger Jelle B kreeg het publiek mee en zong elk verzoekplaatje tot zelfs het Gronings volkslied, op aangeven van Jesse. Met Baoema kreeg je een heerlijk Afrikaans sfeertje, waarna The Muncks zorgden voor het ruigere werk. Irma Dam bracht met haar band het publiek weer in een heerlijke relaxsfeer. Om 21.45 uur ging het rocken los met The Dirty Dennims. Topcoverband Maelox gaf weer een spetterende show met een allerlaatste optreden van zanger Martin Spijkerman. Door zijn vele werkzaamheden besloot hij na ruim 20 jaar te stoppen bij Maelox. Het publiek gaf Martin een warm en emotioneel afscheid.

Ook de bandleden namen op en bijzondere en emotionele wijze afscheid van hun zanger en gaven hem een bijzonder cadeau. Een steigerhouten bartafel met fotoprint van Maelox. Gezamenlijk proostten zijn op hun allerlaatste gezamenlijke optreden.

Als afsluiter gaf een weergaloos The New Adventures een echte rockshow waar de vonken vanaf spatten. Muziek zoals het bedoeld is. En Summerstrike 2015 was een festival zoals een festival bedoeld is. Volop genieten!