Landelijke fierljeptop naar Grijpskerk

Na de afgelastingen wegens regen van de 1e klas wedstrijden in juni en juli hoopt Grijpskerk op zaterdag 1 augustus op betere weersomstandigheden. Dan komen de fierljeptoppers uit Holland en Friesland naar het Groninger dorp om in de nationale competitie de krachten te meten.

Acht Hollanders en acht Friezen nemen deel in de categorieën heren, dames en junioren, in totaal 48 deelnemers. De wedstrijd in de
‘Grijpskerk­Arena’ begint om 18.30 uur. Er wordt een spectaculaire strijd verwacht vanaf de gloednieuwe schansen. De wegens regen afgelaste 1e klas wedstrijd van 8 juli werd ingehaald op maandag 13 juli.

In de damesklasse werden verre afstanden gehaald. Marrit van der Wal uit It Heidenskip sprong een nieuw Grijpskerker schansrecord van 16,05 meter. In juni was het schansrecord uit 2009 ook al verbroken naar 15,80 meter door Klaske Nauta uit IJlst.

Heren

Bij de heren werd Oane Galama uit Wiuwert met een afstand van 20,60 meter dagkampioen. Grijpskerk­leden Bas Tolboom en Niels Koetsier
presteerden goed in de 1e klas. Bas werd in Grijpskerk in de A­klasse senioren derde, Niels sprong de afgelopen zaterdag in Burgum in de topklasse een persoonlijk record van 19,33 meter.

In de 2e klas blijven de Grijpskerkers Benny van der Ploeg bij de senioren en Jasper Henstra bij de junioren (1e in IJlst op 14 juli) prijzen winnen. Zij komen weer in actie in eigen dorp op 14 augustus.