Nieuwe fietscrossbaan niet het laatste wapenfeit voor Grijpskerk Gezellig

Het was enkele dagen werk, maar dan heb je ook wat. Vorige week is de fietscrossbaan op sportpark De Enk in Grijpskerk voltooid. Op de plek waar eens een paardenbak was kunnen kinderen zich nu uitleven op de crossfiets. Bestuurslid Ria Roffel van Stichting Grijpskerk Gezellig benadrukt dat het niet het laatste is wat de stichting voor het dorp doet.

Het had wel even wat voeten in de aarde, want toen er vorig jaar met wethouder Fred Stol een akkoord was bereikt kwamen enkele hondenbezitters in opstand. Zij zagen een fietscrossbaan op die plek niet zitten. “Het was een storm in een glas water, maar we konden nog niet beginnen”, aldus Ria Roffel. Later bleek dat Stichting Grijpskerk Gezellig alsnog ruim baan kreeg en vorige week is de realisatie van de fietscrossbaan voltooid. Ondanks het feit dat de gemeente Zuidhorn het initiatief omarmde, is er geen overheidsgeld naar het project gegaan. De financiering heeft de stichting gerealiseerd door het ontvangen van subsidies van bijvoorbeeld het SNS Fonds.

De dadendrang van Stichting Grijpskerk Gezellig houdt hier niet mee op. Want de stichting zet niet alleen een mooi festival als Summerstrike op voor het dorp, ook wordt er gewerkt om het dorp leefbaarder te maken en te houden. Het volgende project is een heuse ‘foodtruck’. “Met deze foodtruck willen we eigenlijk een project opzetten waarin jongeren gaan koken voor ouderen”, vervolgt Roffel.

 

Bron: De Streekkrant

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk