Spectaculaire fierljepstrijd in Grijpskerker Arena

Bezoekers van de fierljepwedstrijd in de nationale competitie, die voor het eerst gehouden werd op Groninger bodem, waren zaterdag te gast in de ‘Grijpskerk-Arena’ getuige van een spannende strijd. Vooral in de seniorenklasse werd ver gesprongen.

In zijn eerste poging zette Oane Galama uit Wiuwert meteen de toon met een afstand van 20,49 meter. Bart Helmholt uit Burgum kwam in de tweede ronde tot 20,55 meter, waarop Galama antwoordde met 20,50 meter. Jaco de Groot uit Woerden kwam dichtbij met 20,33 meter. Uiteindelijk verraste Galama in zijn finalesprong het publiek, waaronder oud-­sportwethouder Hielema, met een verre afstand van 20,83 meter. Dat was slechts 33 centimeter onder zijn eigen schansrecord in Grijpskerk. Galama won, Helmholt werd tweede en De Groot eindigde als derde.

Dames en junioren

Bij de dames was Dymphie van Rooijen uit Harmelen het sterkste. Zij won met 15,24 meter. Klaske Nauta uit IJlst werd tweede met 14,75 meter en Jessica Snoek uit Benschop eindigde als derde met 14,36 meter. Ook bij de junioren werd fel gestreden om de bovenste plaats. Ricardo Faaij uit Haastrecht nam al vroeg de leiding met 17,48 meter. Freark Kramer uit It Heidenskip naderde hem in de eindfase met 17,38 meter. Jan Teade Nauta uit IJlst kwam tot 17,14 meter. In een spannende finale sprong Kramer 17,55 meter en won, Faaij werd tweede en Nauta derde op de – volgens ingewijden – mooiste accommodatie in Nederland.

Vervolg

De volgende nationale wedstrijd is op 29 augustus in Polsbroekerdam. De FLB-klassementswedstrijden in Grijpskerk krijgen een vervolg op 14 en 15 augustus.

Bron: Westerkwartier