Project boerderijen in rook opgegaan

Vorige week wisten wij nog te melden dat een bijzonder project (van het bouwen van tientallen boerderijen in recreatiepark “De Enk”) van start was gegaan.

Wethouder van Grijpskerk Mevr. R. Plasman melde verheugd: “Het was een bijzondere en zeer geslaagde week”. Toch besloot de wethouder niet door te gaan met het project. Doordat de wethouder op haar vingers werd getikt. De jeugdige boeren moeten namelijk a.s. maandag weer naar school. Hiermee ging het gehele project in rook op. Toch haalde de wethouder opgelucht adem en meldde ze vanaf een boerenkar: “De fik erin”.

Hier waren gelukkig geen wettelijke bezwaren tegen gemaakt. De jeugdige boeren hebben flink geoogst. De dieren waren goed vet gemest en het overige bouwmartiaal reikte ver boven Grijpskerk uit. Een enorme bult werd rond 22.00 uur dan ook door jeugdige boeren onder toeziend oog van de vrijwillige brandweer aangestoken. Het vuur zorgde ervoor dat de bezoekers werden gedwongen om aan de bar te staan, waar snel wat vetgemeste beesten op de barbecue werden gelegd. De kinderen vermaakten zich met muzikale klanken van een DJ.

Lichte paniek ontstond er toen de DJ het commando gaf om te gaan springen. Bij de KNMI sloeg de Seismogram op hol. NOB auto’s en journalisten waren al op weg naar de zoveelste aardbeving. Er werd verwacht dat het Epicentrum bij de NAM-locatie lag, maar al snel bleek dat het hier om zeer jeugdige boeren te gaan. De jeugdige boeren hadden feest. Grijpskerk heeft andermaal bewezen dat we goed zijn in het organiseren van goede projecten. Een vakantie kan niet beter worden afgesloten.