Succesvol Zwem4daagse, diplomazwemmen en activiteiten “De Griffioen”

Afgelopen maandag zou de 40e zwem4daagse op zwembad de Griffioen van start gaan. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind, door onweer moest de eerste avond afgelast worden. De opening werd verplaatst naar dinsdag en met 100 deelnemers was de aftrap op dinsdag toch een groot succes. De twee jongste deelneemster, Gwen Mulder en Willemiek Pompstra, lieten samen met de voorzitter een mooie wensballon de lucht in.

Met leuke activiteiten als lopen in Aqua Ballen, schatduiken en een bingo was er iedere dag voor jong en oud wat te doen! Ook is er ieder jaar een loterij verkoop, de opbrengt komt ten goede aan het activiteiten budget van het zwembad. Dit jaar ging de opbrengt van de donderdag naar een goed doel. Clair Mulder, actief betrokken bij het zwembad, zwemt zaterdag 29 augustus in de strijd tegen kanker. De Groningen Swim Challange haalt geld op voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Vrijdag was er een spetterende afsluiting van de 40e zwem4daagse. Er moest eerst nog gezwommen worden, maar daarna begon de disco!

Niet alleen was zwembad de Griffioen afgelopen week druk met de zwem4daagse. Ook werd er afgezwommen voor het A diploma. Gladys Vos begon vorig seizoen met volwassen zwemles en haalde woensdag glansrijk haar A diploma. Iedere woensdag is er volwassen zwemles op zwembad de Griffioen en Gladys was sinds de start vorig seizoen de eerste afzwemmer. Uiteraard gaat ze volgend seizoen door voor het B en C diploma.

Volgende week organiseert zwembad de Griffioen nog een potje Bubble Soccer, de week erna is er ontbijtzwemmen, diplomazwemmen, de slotdag en op de allerlaatste dag, zondag 13 september, kunnen honden hun baasjes even flink uitlaten in het zwembad. Dan is het zwemseizoen alweer over en zullen de vrijwilligers weer aan de slag om het bad winterklaar te maken.