Een stadjer aan het roer bij VV Grijpskerk

 

Dorpsclub VV Grijpskerk gooit het over een andere boeg. ‘Provinciaal’ Henk Buikema maakt plaats voor Mark Kroese, een ras-stadjer. Dat is voor beide partijen even wennen. Maar voor de trainer is het nog meer wennen, want Kroese is hoger niveau gewend. En daar durft het huidige Grijpskerk- ooit eerste klasser- voorlopig niet aan te denken.

Kroese was eerder trainer bij tweede klasser en de laatste twee seizoenen had hij Drachtster Boys onder zijn hoede. Kroese- nog studerend- blaast zeker niet te hoog van de toren. “Ik ben een startende trainer, begint de 30-jarige Kroese zijn verhaal. Henk Buikema was een collega van mij bij GVAV. Ik ken Grijpskerk uit het verleden, toen het nog in de eerste klasse uitkwam. Tja, en nu dus derde klasser. Tot nu toe voelt Grijpskerk als een warm bad. Ik heb gezien dat er een grote schare vrijwilligers actief is en er is een enthousiast bestuur. Mijn indruk van de selectie: een jonge, gretige groep. Een ‘voetballend’ elftal, waar rek in zit en mogelijkheden. We moeten eerst zorgen dat de club weer een vaste derde klasser wordt en dan pas kunnen we denken aan de stap omhoog. Ik weet nog niet waar het plafond ligt. Er moet rust in de toko komen. Ik geloof niet in het mentale aspect, waar het aan zou schorten. De stappen om stabiel te worden zullen met hobbels gaan, dat is inherent aan de jeugdigheid. Deze groep moet leren op resultaat spelen. Wedstrijden winnen, dat heeft tijd nodig. Fit houden is ook een streven. In de voorbereidingsperiode staat iedereen er redelijk op. Er zijn geen noemenswaardige blessures. Het klopt, de pijntjes voelen even meer bij slechte resultaten”

“ Wat voor trainer ik ben? Belangrijk is de woordkeuze: het is wij, niet ik. Henk Buikema was een gedreven man. Ik ben de tegenpool: een rustige trainer. Je zult mij niet langs het veld zien rennen. Ik hamer wel op afspraken en details. De verantwoordelijkheid ligt bij de spelers. Als trainer geef ik de handvaten. Het doel is een plaats in de middenmoot. Maar ik leg daar niet de druk op. Een club als Grijpskerk moet wel omhoog kijken, vind ik. Hoe snel dat gaat, dat gaan we zien”. De formatie van de Enk is ingedeeld in de Fries gekleurde klasse. “Dan verwacht je minder voetbal”. Daar hoor je dan gemopper over. Voordeel daarvan is echter dat je vaker aan de bal bent. Dat moet ons liggen. We zijn geen topfavoriet, maar horen ook niet tot de minderen. De start is tegen Rijperkerk, de degradant uit de tweede klasse”. Een moeilijk begin dus. “Mijn insteek is positief en vooruitkijken.”

Bron: De Streekkrant

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk