Mooie beelden NK jeugd fierljeppen Grijpskerk op jeugdjournaal

 

Honderden toeschouwers genoten zaterdag 5 september in de “Grijpskerk-Arena” van een zeer spannende strijd om de titel Nederlands Jeugdkampioen Fierljeppen. Opnamen van de wedstrijd werd uitgezonden door het NOS Jeugdjournaal en door TV Fryslân. De uitzendingen ’s avonds brachten mooie beelden. Bij de jongens 11-12 jaar viel de beslissing in de finale. Tom Kastelein uit Zegveld stond met 10.03 meter lange tijd bovenaan, maar werd in de finale verslagen door Rutger Haanstra uit It Heidenskip met 10.31 meter (een persoonlijk record). Hij werd de Nederlandse Kampioen. Ook Kenzo Hielema uit Zegveld ging hem voorbij met 10,06 meter. Hij werd tweede.

Bij de meisjes 11-12 jaar werd Pytrix Westra uit Burgum Nederlands Kampioen met 9.51 meter. Tirza Boschma uit IJlst werd tweede met 9.38 meter en Femke Rispens van de Grijpskerker club eindigde als derde met 9.27 meter. Haar laatste twee sprongen mislukten.

Bij de jeugd van 9-10 jaar werden Roy Velis uit Polsbroekerdam (8.95 meter) en Suzanne Mulder uit Vlist (7.70 meter) de Nederlandse Kampioenen.

Bij de jongens eindigde Peter Faber van de Grijpskerker club (een van de woordvoerders in het Jeugdjournaal) van de 16 deelnemers op de zevende plaats met 8,91 meter (een persoonlijk record). Maud Marjon Boersma uit Grijpskerk werd bij de meisjes achtste met 7.37 meter.

Wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn, die alle standen nauwkeurig noteerde, sprak zijn verwondering uit over de goede prestaties en complimenteerde de Grijpskerker club voor de goede organisatie. Hij deelde de prijzen uit, gesteund door applaus vanuit het enthousiaste publiek. Het was een hoogtijdag voor de Grijpskerker fierljepsport.

In 2016 wordt op de vierde zaterdag in augustus het grote NK in Grijpskerk gehouden.

Videobeelden zijn te zien op:

http://jeugdjournaal.nl/item/842346-spannende-sprongen-bij-het-nk-fierljeppen.html

http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/hjoed-fan-5-septimber-2015-1800

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk