NAM bouwt oeverzwaluwwand in park bij gasopslag

 

Vrijdagmiddag 11 september start de bouw van een speciale ‘broedwand’ voor oeverzwaluwen in het NAM-park, nabij de ondergrondse gasopslag tussen Grijpskerk en Kommerzijl. Deze wand moet een broedplaats worden voor de oeverzwaluw.

De oeverzwaluwwand is een initiatief van mevrouw Geertje-Dijkstra-Jacobi, VVD-raadslid in de gemeente Zuidhorn. Zij stelde NAM voor in het park een ruimte te creëren waar deze zwaluwen – de kleinste zwaluwsoort in ons land – kunnen broeden. Dit initiatief is door NAM ondersteund.

De bouw van dergelijke wanden is niet voor niets, door het verdwijnen van natuurlijke oevers is de oeverzwaluw sterk in aantal achteruit gegaan. Met de aanleg van speciale broedwanden krijgt de zwaluw alsnog de mogelijkheid te gaan nestelen. Daarmee is de oeverzwaluw tegenwoordig weer op steeds meer plaatsen te zien.

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk