Grijpskerk krijgt na 10 jaar weer grote zaal

Tien jaar nadat zalencentrum De Burcht werd gesloten, krijgt Grijpskerk weer een grote zaalaccommodatie.

De grote zaal verrijst achter het cafépand van De Tapperij aan de Groningerstraatweg dat vanwege de belabberde bouwkundige staat enkele weken geleden moest worden gesloten. Achter dit pand bevond zich de voormalige discotheek La Danza waar tot voor kort nog feesten en partijen plaatsvonden. Eigenaar Henk Dijk van Miedema Bouw uit Grijpskerk, die na een faillissement sinds enkele jaren eigenaar is van het complex, ging in juni over tot de sloop van het vroegere discopand. Inmiddels is het gebouw met de grond gelijk gemaakt en is de nieuwbouw begonnen.

Op de begane grond komt de grote zaal voor maximaal rond de 200 personen, zegt Dijk. Op de twee verdiepingen die in staalbouw worden gerealiseerd, verrijzen acht hotelkamers/appartementen.

Vooralsnog gaat Dijk ervan uit dat de uit 1881 daterende opstallen van De Tapperij overeind blijven: ,,Liefst wil ik het pand behouden. Of dat lukt is nog niet helemaal duidelijk.'' De sluiting van De Tapperij als bruin café een paar weken geleden was volgens hem onvermijdelijk. ,,De achtermuur had een zware storm niet meer doorstaan. Als er op zondagmiddag twintig cafébezoekers zijn, kun je geen risico's nemen.''

Dijk verwacht dat de nieuwbouw rond de zomer van volgend jaar klaar is.

Bron: DvhN

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk