VC Grijpskerk heren 1 begint met overwinning

Zaterdag stond het eerste competitieduel voor VC Grijpskerk heren 1 op de planning. Tegenstander was Donitas heren 5.

De heren uit Grijpskerk konden het competitieduel met veel zelfvertrouwen in gaan, omdat ze een week eerder het preseason toernooi van Veracles op hun naam wisten te schrijven. Het enige struikelblok was de aanvangstijd van de wedstrijd. Er moest om 12 uur al aangetreden worden tegen de studenten. De wedstrijd begon wat moeizaam. De tegenstander wist direct in het begin daarvan te profiteren en uit te lopen naar een 7-1 voorsprong. Gelukkig werden de heren van Grijpskerk op tijd wakker en trokken de stand bij 10-10 weer gelijk. Tot 19-19 ging de eerste gelijk op. De coach van Grijpskerk nam een time-out om de heren op scherp te krijgen voor de finale van deze set. Dat bleek te werken. De set werd gewonnen met 25-22.

De studenten werden in de twee volgende sets overklast door Grijpskerk. Door goed degelijk spel, snelheid en variatie in de aanvallen werd Donitas weggespeeld. Donitas kwam er geen moment meer aan te pas, hierdoor werden set 2 en 3 dan ook gewonnen met respectievelijk 25-18 en 25-15. Door een 3-0 voorsprong was de eerste overwinning van het seizoen veiliggesteld. Echter moest de 4e set nog wel gespeeld worden voor de puntenverdeling in de poule. Helaas was Grijpskerk niet meer zo gretig om ook dat laatste punt naar zich toe te trekken. Er werd te gemakkelijk gespeeld, veel fouten gemaakt en daar profiteerde Donitas van. Zij trokken die set dan ook vrij gemakkelijk naar hun toe met 25-17.

Een mooie 3-1 overwinning voor de heren uit Grijpskerk. Over twee weken, zaterdag 3 oktober, wacht thuis in De Bokkediek de volgende tegenstander.