Ruimtestation Visvliet

Een locatietheaterproductie van Platform West

Ja echt er staat weer een heus theaterproductie op het programma, Ruimtestation Visvliet, geschreven door Gert Sennema en Willem Wessels.

Het stuk zal zich afspelen in Visvliet en zal ook over Visvliet gaan. Een van de hoofdrollen is weggelegd voor Eise Eisinga, althans het verhaal zal gaan over Eise Eisinga, dan met name dat hij hier in Visvliet heeft gewoond. Het zal een soort van wandelende voorstelling zijn. Met name door de Heirweg, te beginnen bij de Nederlandse hervormde kerk, over de heirweg richting de Friesebrug waar onderweg diverse locaties zullen worden aangedaan. Theater, muziek, ook zal men zelf deel uitmaken van de voorstelling. Als het goed is is er al een selectie gemaakt van de deelnemers, spelers, met name uit het dorp. Deze zullen medio september beginnen met oefenen. Ruimtestation Visvliet is een intieme vertelling, theatervoorstelling, voettocht en ontdekkingsreis in één. Met overpeinzingen, kwinkslagen, beelden en veel muziek. Geklemd tussen de actualiteit van afluisterende satellietschotels in Burum en de aan aardsschokken verbonden gasopslag in Grijpskerk. Het begint in het prachtige dorpje Visvliet, op een ongetwijfeld donkere oktober avond. In de monumentale eeuwenoude kerk bent u getuige van de dagvaarding van vluchteling Eise Eisinga. Het onderzoek door de lokale kerkvoogd werpt licht en schaduw over vragen van nu . De koster gaat ons uiteindelijk voor…naar de brug, die zoveel meer blijkt te zijn. Het is immers niet alleen grens en verbintenis tussen Groningen en Friesland . Het is ook de overspanning van eeuwenoude rivier de Lauwers. Waar weg en water hun Noord, Oost, Zuid en West samenknopen. Waar de wereld begint en eindigt. Het is Ruimtestation Visvliet. Waar speurtochten in zichzelf en expedities in ruimte hun aanvang kunnen nemen. Verwarring kijkt ons aan. Zijn wij vluchteling? Zijn wij…Eise?

Muziekkorpsen uit Burum (Friesland) en Grijpskerk (Groningen) blazen onverstoorbaar hun soundtrack… die ons helpt naar de eindbestemming; De Ruimte! Van Toen, Tegenwoordig en Toekomst. Ruimtestation Visvliet is geïnspireerd op leven en werken van Eise Eisinga, ooit woonachtig in het Groninger Visvliet. Met medewerking van Gert Sennema en Willem Wessels (platvormwest; concept / eindregie / script), Joop van de Linden (muziek), Ton van de Velden, Anita Ludolphie, e.v.a. .

Entreekaarten á 15 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Hoekstra in Grijpskerk, Herestraat 41, 9843AJ, 0594-212253.

Er zullen een zestal voorstellingen zijn.

Vrijdag 9 oktober de première

zaterdag 10 oktober voorstelling

zondag 11 oktober voorstelling

vrijdag 16 oktober voorstelling

zaterdag 17 oktober voorstelling

zondag 18 oktober voorstelling

 

Aanvang alle voorstellingen 20:00 uur

Bron: http://www.visvliet.com/

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk