Schaakcursus

Schaken is meer dan een spel alleen, zeker voor kinderen. Schaken vormt kinderen door ze te tactisch en strategisch te leren denken. Schaken leert ze plannen en is goed voor de schoolprestaties. Schaken leert kinderen omgaan met winnen en verliezen, omgang met de tegenstander en club- en teamgenoten.

Dinsdag 29 september start de cursus schaken voor beginners. Instroom is mogelijk zonder enige kennis van dit prachtige spel. Er wordt gestart met loop van de stukken, aanvallen, verdedigen en slaan. Daarna komt het doel van het spel “het mat zetten van de vijandige koning” aanbod. Naast de uitleg is er iedere les gelegenheid om het geleerde te oefenen  met opdrachten en wordt iedere les afgesloten met een spelvorm.

Leidraad voor de lessen is de bekende stappenmethode. Deelnemers aan de beginnerscursus ontvangen een gratis werkboek Stap 1. Na afronding van deze Stap kent de deelnemer alle basisregels van het spel en is in staat om een partijtje te spelen.

Schaakclub Het Schaakkwartier heeft al tientallen jaren een jeugdafdeling waar we trots op zijn. We werken altijd met kleine groepen en veel van de spelers hebben op regionale toernooien prijzen gewonnen en enkelen hebben zelfs op het NK gespeeld.  Ons idee is om de jeugd eerst een leuke avond te bieden, dingen te leren en te zorgen voor spelplezier.

Interesse? Kom geheel vrijblijvend een avond om de sfeer te proeven, kennis te maken met de trainers  en te zien hoe zo’n avond er in de praktijk uitziet. Bij voldoende belangstelling zal er ook een seniorengroep gestart worden.

Aanvang 19.00 in de kleine zaal van Kerkplein 6, Grijpskerk.

Meer informatie >>