VC Grijpskerk heren 1 wint eerste thuisduel

De eerste thuiswedstrijd voor de heren 1 van VC Grijpskerk Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk was zaterdag een feit. Eerder was al een bekerwedstrijd gespeeld.

De bekerwedstrijd werd gespeeld tegen Annen, ook een eerste klasse team. Deze wedstrijd werd door Grijpskerk gewonnen, hierdoor gaan de heren door in de beker. De thuiswedstrijd kon met veel zelfvertrouwen worden begonnen, aangezien er nog geen wedstrijd verloren is dit seizoen. Er moest worden gespeeld tegen de heren uit Roden, Rovoc. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er geconcentreerd gespeeld. De passes kwamen goed aan bij spelverdeler Peter Teeninga, waardoor hij het spel goed kon verdelen. Er werden weinig fouten gemaakt en bij Rovoc haperde de service waardoor Grijpskerk een ruime voorsprong kon uitbouwen en de eerste set vrij makkelijk naar zich kon toe trekken met 25-18.

De andere sets waren eigenlijk een kopie van de eerste set. De heren van Grijpskerk bleven geconcentreerd spelen, er waren mooie aanvallen te zien van onder anderen Marcel Tillema op buiten, Erwin Smeenk op de diagonaal en Hessel Kuipers op de mid aanval. Af en toe moest coach Stans Baar een time-out nemen om de heren even weer op scherp te krijgen, dit bleek te werken want geen enkel moment is Grijpskerk in gevaar geweest.

De wedstrijd werd dan ook gewonnen met 4-0 (25-18, 25-17, 25-15, 25-18). Zaterdag 10 oktober wordt gespeeld tegen De Meeuwen uit Zuidhorn. De club is nog op zoek naar een trainer voor dames 3 (zie http://vcgrijpskerk.nl).