Titelprolongatie Slagerij Boersema

Tijdens de Slavakto in Utrecht is Slagerij Boersema onlangs voor de vierde maal kampioen van Groningen geworden. Dit resultaat werd bereikt met vijfmaal Goud Ster (venkelworst, walnootworst, peperstokjes, zure zult en gebraden gehakt) en viermaal Goud (bacon, grillworst, saksische leverworst en goulashsoep).

Om door de strenge keuring heen te komen werden deze producten getest op aanzien, kleur, consistentie en natuurlijk de geur en smaak van het
product. De jury bestond uit deskundige worstmakers, keurmeesters en ‘eerlingen van het SlagersVakOnderwijs (SVO). Kwaliteit door ambachtelijkheid is het motto van slager Henk Boersema. “Waar kan, maken we alles zelf. Dat zijn ongeveer 25 worstsoorten, 20 soorten vleeswaren, 10 soorten barbecuespiezen, vlug- en panklaar artikelen en nog veel meer. Ook maken we gemiddeld 3.000 gehaktballen per week voor de winkel en de horeca.”

Verder mag de Groninger droge worst (winnaar Dagblad van het Noorden-test 2008), zoete en bakbloedworst, hoofdkaas en grove Groninger leverworst niet in het assortiment ontbreken. Wie benieuwd is naar de bekroonde producten, is welkom om te komen proeven in de slagerij in de Herestraat te Grijpskerk.