Serious Request Zuidhorn komt er weer aan!

Serious Request Zuidhorn komt er weer aan!

Zes dagen voor kerst is het weer zover, 3 dj’s van radio 3FM sluiten zich op in het Glazen Huis. Vijf dagen lang eten ze niets en halen ze geld op voor het goede doel. Het goede doel waar dit jaar aandacht voor wordt gevraagd, zijn kinderen in oorlogs- en conflictgebieden. Deze kinderen missen kansen voor scholing en ontwikkeling.

In Zuidhorn hebben is de afgelopen jaren ook een eigen Serious Request georganiseerd om zo de actie van 3FM te steunen. Dit met veel succes. Vorig jaar is er ruim €12.500 opgehaald. Ook dit jaar zal Serious Request Zuidhorn weer plaatsvinden. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen met verschillende acties.

De wandelestafette
De afgelopen jaren was een vertrouwd beeld bij Serious Request Zuidhorn de 24-uurs wandelestafette in het Johan Smitpark. Ook dit jaar zal de estafette weer gelopen worden. Van vrijdagavond 18 december tot zaterdagavond 19 december (tijden volgen nog) wordt er een etmaal gewandeld in het Johan Smit park in Zuidhorn. Teams laten zich sponsoren om 24 uur lang continu hun ‘estafette stokje’ in beweging te houden. Bezoekers kunnen meewandelen, genieten van de verschillende versnaperingen en live muziek van onder andere Switch en Peter de Haan.

Nieuwe activiteiten
Voor het komende jaar wil de organisatie het evenement nog groter maken. Serious Request Zuidhorn is hopelijk straks niet meer het evenement met alleen maar de 24-uurs wandelestafette, maar van een brede verzameling van allemaal activiteiten en initiatieven die plaatsvinden op 18 en 19 december. De organisatie nodigt daarom iedereen met een eigen actie of idee uit om zich aan te sluiten bij het evenemententerrein in het park. Aan heel Zuidhorn wordt de oproep gedaan:
Kom in actie!
Elk idee en elke actie is welkom. Alleen of samen met vrienden, buren, school, bedrijf of sportvereniging.

Eén van de nieuwe initiatieven die dit jaar zal plaatsvinden, is de Serious Request kerkdienst die door verschillende kerken georganiseerd wordt. In een dienst die toegankelijk is voor gelovigen en niet-gelovigen, waar popmuziek en bezinning bij elkaar gebracht zullen worden.

Heb jij ook een initiatief of wil jij meer informatie? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.
Mail: seriousrequestzuidhorn@gmail.com
tel: 0594-528940
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk