Nieuwe keuken voor OBS de Triangel

 

De kinderen van basisschool de Triangel in Grijpskerk kunnen vanaf nu gebruik maken van een nieuwe keuken met oven. Dankzij een aantal sponsors kon de oude keuken vervangen worden.

De geur van appelflappen en verse cake voert de boventoon in de basisschool. Kinderen dartelen vrolijk rond en voor de nieuwe keuken hangt een lint van crêpepapier. Aan directrice Gerda Kastermans de eer om het lint door te knippen en de nieuwe keuken officieel te openen. “In eerste instantie zou er alleen een nieuwe oven komen, en nu hebben we ineens een compleet nieuwe keuken”, vertelt Kastermans. Ook is Kees van der Ploeg, voorzitter van de oudervereniging, aanwezig bij de opening: “De oude keuken was niet meer dan vier kastjes en een kraan waar alleen koud water uit kwam, dus we zijn echt heel erg blij met deze verandering. De kinderen van groep 3 en 4 hebben de hele dag staan bakken!” Door de opbrengt van kerstmarkten en een aantal sponsors is de nieuwe keuken realiteit geworden. Het plan voor een nieuwe oven lag er al ruim een jaar, maar door extra inspanningen is er uiteindelijk een compleet nieuwe keuken gekomen.

Danielle Meijer, oud-voorzitter van de oudervereniging en moeder, is ook blij met de verandering: “Ik vind het zeker een goede toevoeging aan de normale lesactiviteiten. Zo leren de kinderen wat extra en wie weet kunnen ze thuis ook nog wat lekkers maken.” Toch krijgt het koken geen vaste plek in het lesprogramma. Het is volgens van der Ploeg een extra activiteit om de kinderen rond bepaalde tijden wat extra te leren. “We gaan bijvoorbeeld rond kerst met de kinderen snert maken”, aldus van der Ploeg. “Ook kunnen nu we nu voor kerstmarkten meer bakken op school.”

Bron: De Streekkrant
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk