“Zuppa Futsal” groot succes

4x “Zuppa Futsal” voor jeugd en jongeren in de Herfstvakantie.

Woensdagmiddag pakte de organisatie voor de laatste keer haar spullen bijeen. Het vierde en laatste toernooi zat er op en iedereen keer terug op twee succesvolle dagen. De Sporthal in Zuidhorn was het toneel geweest voor het eerste zaalvoetbaltoernooi van het nieuwe seizoen. Want iedereen weet inmiddels; Herfstvakantie betekent; “Zuppa Futsal”.

Deze vakantieactiviteit wordt georganiseerd door SportinZuidhorn; het sportproject van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. Door het succes van voorgaande edities is het toernooi inmiddels met twee dagdelen en één doelgroep uitgebreid. Inmiddels doen er meer dan 200 deelnemers mee variërend tussen de 8 en 19 jaar.

Combinatiefunctionaris Bart Brandts Buys kijkt tevreden terug op 2 drukke maar zeer gezellige en sportieve dagen. Hij is met name te spreken over de samenwerking met het Alfa College. Elke dag werd hij geholpen door studenten van “Sport & Bewegen”, die de toernooi- en wedstrijdbegeleiding op zich namen.
Naast het aanzetten tot bewegen wil de welzijnsstichting de deelnemers graag bewustmaken dat ze zelf ook grip hebben op hun leefomgeving. De buurtwerkers van SWgZ staan open voor initiatieven vanuit de jeugd en denken graag mee als ze ideeën hebben.

Uitslagen:
Dinsdagochtend was “FC Stark” de grote winnaar in de jongste competitie (8-10 jaar). Dinsdag middag was de winst voor “FC de Derde Helft” en “De Broezen Club” tijdens de leeftijdsgroepen 13 tot 16 jaar. Woensdag ochtend wonnen de Smikkelberen en SV Excelsior in de categorie 10-13 jaar. De oudste (17+) teams hadden onderling een gezellig toernooi en eindigden met bitterballen in de kantine. Naast een aantal kleine prijzen voor de nummers en twee en drie, verzorgde Groenteboer van Esch uit Noordhorn deelnemers elke dag van vers fruit.

De organisatie gaan zich nu eerst richten op de organisatie van “Dossier : de Huwelijksnacht”. Een bloedstollend avondspel op vrijdagavond 20 november.