Grijpskerkse genomineerd bij Hulp van het Jaar-verkiezing

De Nationale Hulpgids heeft bekend gemaakt wie de genomineerden zijn van de Hulp van het Jaar verkiezing 2015. Een van hen is Janke Vissia uit Grijpskerk.

Vanaf nu kan er gestemd worden op alle geliefde oppassers, begeleiders, verzorgers en huishoudelijke hulpen die zijn genomineerd door hulpvragers, collega’s en familie. De winnaar wint een ballonvaart. Alle provincies worden vertegenwoordigd door de genomineerden. Vanuit het hele land hebben cliënten, collega’s en familie hun favoriete hulpen genomineerd en nu is het publiek aan zet. Tot en met 15 november kan er gestemd worden op http://www.hulpvanhetjaar.nl

De dochter van een cliënt van Janke schrijft: “Mijn dementerende moeder lag al meer dan één jaar op bed in het verpleeghuis. Dankzij de inspanning van Janke zit ze nu in een relaxstoel in de huiskamer, ze is een fase naar boven gegaan, van vegeterend (ze was nog 55 kilo) naar de fase erboven (ze is meer dan 10 kilo aangekomen), ze heeft weer een dag/nachtritme, eet weer mee bij de maaltijden aan tafel en ze is gelukkig in haar dementie… Mijn moeder is 96 jaar en woont al bijna 15 jaar in het verpleeghuis.”

Belevingsgericht
Zelf zegt Janke: “Ik vind het heel belangrijk dat mensen met een geriatrische aandoening nog als volwaardig mens behandeld worden. Mijn visie is belevingsgerichte benadering, vanuit deze basis werk ik. Ik verdiep mij in de dementie, in welke fase iemand zit en op welke manier ik contact kan maken. Liefdevol en persoonlijke aandacht.”
Door hun stem uit te brengen kunnen stemmers in de prijzen vallen. Zo verloot de organisatie tickets voor attractieparken zoals Julianatoren en Avifauna, maar ook overnachtingen bij Van der Valk, of giftcards van bijvoorbeeld sauna’s of webshops.

Hulp van het Jaar
In deze tijden van enorme bezuinigingen is er een positieve kijk op de zorg nodig. De Nationale Hulpgids organiseert daarom de Hulp van het Jaar verkiezing, waarin stil wordt gestaan bij alle geweldige mensen die anderen écht willen helpen. Hulpen die met plezier en toewijding hun werk in de (kinder)opvang, thuiszorg, schoonmaak, begeleiding of verzorging doen en net dat beetje extra geven.

De Hulp van het Jaar verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Per Saldo: dé belangenvereniging van en voor pgb-houders. Ook LOC is één van onze partners: LOC vertegenwoordigt 1.300 cliëntenraden en 600.000 cliënten in zorg en welzijn. Ook CNV Zorg & Welzijn is partner zijn tijdens de verkiezing.

Bron: Westerkwartier