De Wijkverpleegkundigen slaan de handen ineen in de gemeente Zuidhorn

De wijkverpleegkundigen slaan de handen ineen in de gemeente Zuidhorn.

Samenwerking is het kernwoord van de wijkverpleegkundige in het sociale domein Wijkverpleegkundigen van TSN Thuiszorg, en Zonnehuisgroep Noord laten hun organisaties wat meer los en werken nu samen vanuit de gemeente. Dit met het doel om de zelfredzaamheid en eigen regie van inwoners van de Gemeente Zuidhorn te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren.

De wijkverpleegkundigen zoals we die kennen van vroeger worden gesplitst in twee verschillende takken: de wijkverpleegkundige in het sociale domein (niet toewijsbare zorg) en de wijkverpleegkundige die werkzaam is bij een thuiszorgorganisatie (toewijsbare zorg) De wijkverpleegkundige bij de thuiszorg is nu verantwoordelijk voor de directe zorg aan cliënten, die bestaat uit het verrichten van verpleegkundige handelingen en zorg. Daarnaast staat de wijkverpleegkundige in het sociale domein, zij is niet meer gekoppeld aan een organisatie maar werkt vanuit de gemeente. Zij heeft als taak om het medische en het sociale domein met elkaar te verbinden en is dus meer gericht op het welzijn en gezondheid van inwoners van de gemeenten.

Eerder was de wijkverpleegkundige bedoeld om mensen te verzorgen waar de problemen al van bekend waren. Nu reiken de taken verder dan dat. De wijkverpleegkundige in het sociale domein zal meer gericht zijn op het herkennen van signalen en preventie. Zij kan afgaan op signalen en in een gesprek kijken wat de persoon kan helpen. De wijkverpleegkundige geeft die zorg dus niet altijd zelf, maar kan wel een andere discipline inschakelen.

U kunt met al uw vragen bij deze wijkverpleegkundige aankloppen. Het kan gaan over vragen die betrekking hebben op uzelf maar ook kunt u uw zorgen over anderen uitspreken. Ze kan vervolgens verzorgen, adviseren, doorverwijzen en meer. Alles zal in het teken staan om de kwaliteit van leven van mensen in de wijk te verbeteren, op welke manier dan ook. Heeft u vragen over gezondheid, leefstijl en/of welzijn? De wijkverpleegkundige uit het sociale domein staat voor u klaar!

U kunt de wijkverpleegkundigen in het sociale team bereiken door ze te bellen of te mailen.
Gemeente Zuidhorn/Grootegast: Heleen Damminga tel nr: 06-31633871, (hdamminga@tsn-thuiszorg.nl) en
Hijlkje van der Velde tel nr.: 06-43889963, (h.v.d.velde@zonnehuisgroepnoord.nl)