Dames 1 VC Grijpskerk verliest in eigen huis

Oud-trainer van VC Grijpskerk/Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk dames 1 Erwin Smeenk heeft dit seizoen een stapje terug gedaan. De ervaren Tinus de Weerd heeft hem opgevolgd als trainer/coach van het hoogste damesteam van VC Grijpskerk.

De dames hebben inmiddels drie uitwedstrijden en één thuiswedstrijd achter de rug. Alle vier wedstrijden werden omgezet in een ruime overwinning. Dames 1 heeft de eerste ronde van de beker ook overleefd door in Damwoude met 0-3 te winnen. Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de studenten van Veracles uit Groningen op het programma. Dames 1 had zich voorbereid op een echte strijd samen met de vele aanwezige enthousiaste supporters.

Veracles begon sterk en de thuisploeg had moeite om hier antwoord op te geven. Onzorgvuldig spel van Grijpskerk leverde Veracles de eerste set op met 19-25. In de tweede set kwamen de dames beter in hun spel. Spelverdeelster Marita Vrolijk wist de aanvalsters te vinden en dit resulteerde in een puntenuitloop voor Grijpskerk. De set werd gewonnen met 25-19. Na drie gespeelde punten in de derde set raakte midaanvalster Carina Feitsma geblesseerd. Zij moest op de bank plaatsnemen naast de al eerder geblesseerde Sanne Broeils. De derde set leek ook naar Grijpskerk te gaan met een tussenstand van 22-17.
Samenwerken

De wedstrijd werd echter gekeerd en de dames leken het vertrouwen en het plezier even kwijt te zijn. Veracles speelde hier goed op in en wist de set te winnen met 22-25. Coach Tinus de Weerd sprak zijn team moed in. In de vierde set lieten de dames zowel een kwalitatief goed
samenwerkend team als slordige en onnodige fouten zien. De communicatie verliep niet naar behoren. Het team wist zich toch weer te herpakken en liep uit op Veracles. De vierde set werd gewonnen met 25-17. Met de setstand van 2-2, startte de vijfde, beslissende set. De dames
begonnen zwak. Onzorgvuldigheid en een gebrek aan samenwerking voerde de boventoon. Grijpskerk liet echter toch weer zien te willen winnen en de dames vochten samen met het publiek voor ieder punt.

Dit gevecht kwam te laat op gang. Veracles wist de vijfde set te winnen met 12-15. De eerste nederlaag in dit seizoen is voor dames 1 een feit. Aanstaande zaterdag spelen de dames weer tegen Veracles. De dames zijn vastberaden om, middels een goede voorbereiding en met strijdlust en plezier, de overwinning mee terug naar Grijpskerk te nemen.
– See more at: http://www.het-westerkwartier.nl/sport/37714/dames-1-vc-grijpskerk-verliest-in-eigen-huis/#sthash.OIMpc6Oo.dpuf