VC Grijpskerk Heren 1 in top 5

Zaterdag 7 november was voor VC Grijpskerk/Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk de tweede thuisdag. Zo ook voor het eerste herenteam.

Nadat er uit vorige week zaterdag verloren werd van Olympia met 3-1 en afgelopen thuis in de beker verloren werd van Exstudiantes met 3-1, werd het tijd om weer eens de winst te pakken. Grijpskerk moest aantreden tegen het eerste team uit Haulerwijk. In de eerste set werd er vanaf het begin gretig en fel gespeeld. Er werd direct een voorsprong gepakt van rond de vijf punten. Deze voorsprong werd nog iets uitgebouwd in de loop van de set. Dit kwam vooral doordat de pass goed lag, het spel werd goed verdeeld en op alle vlakken wisten de mannen te scoren. Kortom de set werd verdiend met 25-18 gewonnen.

Aan het begin van de tweede set maakte het team fout na fout. Hier profiteerde Haulerwijk van en met een achterstand van 7-1 nam coach Stans Baar een time-out om de heren weer scherp te krijgen. Deze time-out bleek te werken, de focus keerde terug. Grijpskerk wist door goede services en een goed blok de stand gelijk te trekken tot 15-15. Hierna stoomde Grijpskerk door en kwam Haulerwijk niet verder dan 20 punten. De set werd gewonnen met 25-20.

De derde en vierde set leken op elkaar. Een kleine voorsprong voor Grijpskerk gedurende beide sets. Af en toe verslapten de heren, maar door of een time-out of een paar goede individuele acties kwam de winst in beide sets niet in gevaar. De derde set werd gewonnen met 25-19 en de vierde set werd gewonnen met 25-22. Een mooie 4-0 overwinning die de heren weer in de top 5 van de 1e klasse brengt.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Siddeburen. Op 21 november is de eerstvolgende thuiswedstrijd weer. 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk