Een weekend lang in beweging voor Serious Request!

Heel Zuidhorn werkt mee aan een geweldig evenement

De kerst nadert en ‘Serious Request’, de grootscheepse inzamelactie van radio 3FM voor het Rode Kruis, staat op het punt van beginnen. Ook Zuidhorn laat zich weer zien en organiseert na het succes van twee jaren wederom een Serious Request in Zuidhorn!
Op vrijdagavond 18 december zal om 20:00 uur het startschot klinken in het Johan Smit Park. Dan begint de oude vertrouwde 24-uurs wandelestaffete waarbij de deelnemende groepen onophoudelijk wandelen om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren die in oorlog- en conflictgebieden leven en daardoor niet naar school kunnen.

Uitbreiding van het evenement
De 24uurs wandelestafette is dit jaar niet het enige dat Zuidhorn zal doen om kinderen en jongeren in nood te steunen. De organisatie heeft inwoners aangemoedigd ook eigen acties te bedenken om op zoveel mogelijk creatieve manieren geld in te zamelen.
Ook op het terrein zelf zal er genoeg te zien en te beleven zijn. Naast het aanmoedigen van de wandelaars, is er live muziek aanwezig en is er een rijk aanbod aan eten en drinken. Alles ten goede van Serious Request.

Dit jaar wordt voor het eerst ook de zondag bij het evenement geplakt, waarop er een afsluitende viering zal zijn die het weekend feestelijk afsluit. Live muziek, ontmoeting en een inspirerende boodschap staan centraal.

Programmering:
Tijdens het weekend valt er voor de bezoekers veel te beleven. Op de vrijdag kan men muzikaal genieten van onder andere topcoverband Switch en het roemruchte mannenkoor KUG.
Op de zaterdag zullen er verschillende activiteiten voor kinderen aanwezig zijn, waaronder een tweetal clowns (,een sponsorloop) en ponyrijden. De dag zit vol met verschillende optredens vol zang en dans van onder andere Pé Daalemmer & Rooie Rinus, dansgroep Kwiek en Mirjam Zuiderveld. Op de zondag zal het voorlopige eindbedrag bekend gemaakt worden.

Heb jij ook een initiatief of wil jij meehelpen, mail ons dan seriousrequestzuidhorn@gmail.com of bel met Bart Brands Buys 0594-528940