‘Case Closed’ na afloop van avondspel NAMpark

Op vrijdagavond 20 november werd Café De Driesprong te Kommerzijl omgetoverd tot crisiscentrum. Maarliefst 14 ‘rechercheteams’ begonnen in de duisternis hun tocht naar en door het NAMpark. Gewapend met een pen, een kladblokje en een flinke dosis logisch denkvermogen, doken deze teams in de mysterieuze verdwijning van een pasgetrouwd stel.

Zo begon “Dossier: De Huwelijksnacht”, een gloednieuw avondspel bedacht door vrijwilligers van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. Een spel waar jong en oud aan mee kon doen in groepjes van 6 personen. De organisatie was zeer te spreken over de aanmeldingen. Ruim voor aanvang van het evenement was het ‘uitverkocht’ en deden er teams mee uit meerdere dorpen van de gemeente.

Na circa anderhalf uur sporen zoeken, ondervragingen, aantekeningen maken en door de blubber lopen, keerden de teams terug naar de kroeg. Hier aangekomen moesten ze alle informatie tot één kloppend verhaal smeden om zo het mysterie te ontrafelen. In een aansluitend toneelstuk werd de waarheid blootgelegd en kwamen de deelnemers er achter of ze juist wel, of juist helemaal niet, in de buurt zaten. Dat de uitslag niet in alle gevallen juist was deed niet onder voor de spelvreugde; in tegendeel!

Niet alleen de deelnemers hebben een boel lol gehad, ook de 30 deelnemende vrijwilligers beleefden een spectaculaire avond. De vrijwilligers kregen allemaal een rol toebedeeld, daarmee was iedereen een klein stukje van de grote puzzel. De hoofdpersonages werden vertolkt door leden van het ZAT (Zuidhorn Amateur Toneel). Ook voor hen was het tot het einde aan toe een raadsel wat er nou eigenlijk was gebeurd die avond.
Naar aanleiding van het verloop van deze avond en de vele positieve reacties, kunnen we het volgende stellen: “Dossier: De Huwelijksnacht” was een groot succes; Case Closed!
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk