Dames VC Grijpskerk klaar voor Lycurgus

VC Grijpskerk staat knap derde in de ranglijst. Zaterdag 12 december spelen ze een thuiswedstrijd tegen Lycurgus, dit belooft een spannende wedstrijd te worden.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd VC Grijpskerk/Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk tegen Impala D1 op het programma. Het tweede damesteam van Grijpskerk had al eerder gewonnen van ditzelfde team in de bekercompetitie. De eerste set begon goed bij de Grijpskerkers. De passes kwamen goed aan bij de spelverdeelster en de bal werd afgemaakt door de aanvalsters. Helaas verminderde het einde van deze set. De dames lieten punten liggen door de rally’s niet af te maken en Impala wist daar goed op in te spelen. Grijpskerk verloor dan ook met 23-25.

De tweede set begon spannend. Impala en Grijpskerk gingen gelijk op. Deze set werd uiteindelijk gewonnen door de Grijpskerkers met 25-23.
In het begin van de derde set had Impala niets in te brengen. Grijpskerk was zo sterk dat ze een voorsprong kregen van 20-10. Door veel opslag fouten aan de kant van Grijpskerk, kwam Impala alsnog dichterbij. Grijpskerk won met 25-19. Een ding was zeker; de dames wilden geen 5-setter, dit moesten ze winnen met 3-1. Ze spraken af om voor alles te gaan en niet een bal op de grond te laten vallen.

Zo gezegd, zo gedaan en het werkte. Met veel wilskracht om de vierde set ook te pakken begonnen ze aan de laatste, beslissende set. Het team begon erg sterk en bleef sterk spelen. De wil was er en de teambuilding was top. Het blok van Impala hield Grijpskerk niet meer tegen, de ene bal na de andere bal werd goed ingeslagen. Impala was uitgeschakeld en de dames wonnen met 25-20. 3-1 winst voor de dames van Grijpskerk.