Grijpskerk geniet van geestige Scrooge…

In en bij de PKN-kerk aan de Nicolaas Grijpstraat werd afgelopen weekend de Christmas Carol (Scrooge) gespeeld.

Een bijzondere samenstelling van muzikanten en toneelspelers traden gezamenlijk op om dit bijzondere kerstverhaal vorm te geven. Bij aankomst bij de kerk kwam je buiten al in de wereld van Charles Dickens. Vele figuranten vulden de straat op met muziek, oud-Hollandse spelletjes en veel vuurkorven. De vele mensen in echte ‘Dickens-kostuums’ maakten dit plaatje compleet.

De voorstelling werd gespeeld door toneelvereniging De Diakonaaltjes met muzikale omlijsting door popkoor Hadewijn en cmv Excelsior in twee keer een volle zaal. Een mooie samenwerking tussen drie verenigingen waarin het saamhorigheidsgevoel van Kerst duidelijk naar voren kwam.

Bron: Westerkwartier