Ruth Plasman: Voorzitter Stichting Kindervakantie Spelweek

“Stichting Kindervakantie Spelweek Grijpskerk is een stichting die bestaat uit dertig vrijwilligers en die elk jaar een spelweek organiseert voor kinderen van 3 tot 12 jaar in de zomervakantie. Zelf ben ik al acht jaar lid van de vereniging en inmiddels twee jaar voorzitter. Ik begin nu aan mijn derde jaar. De spelweek is voor iedereen in en om Grijpskerk, waarin we in die week allerlei activiteiten organiseren en bijvoorbeeld hutten bouwen. Er doen in die week wel 250 tot 300 kinderen mee en we zijn daarmee de grootste organisatie in het noorden. Naast de spelweek organiseren we ook andere activiteiten het hele jaar door, zoals de kerstactiviteit op 19 december. Dan houden we onder andere een speurtocht en organiseren we nog andere leuke activiteiten op die dag. Op 19 december is het voor kinderen van 6 tot 9 jaar en beginnen we om 14:00 uur in jongerencentrum Malibu in Grijpskerk. Voor meer informatie kunnen mensen op de site kijken: http://www.spelweekgrijpskerk.nl

Maar we doen niet alles in het jongerencentrum, we gaan ook vaak het dorp in. Zo hebben we ook een activiteit rond Pasen en organiseren we dingen om geld in te zamelen. Het zijn de momenten dat we de kinderen weer zien en dat zij ons weer zien, dus dat het niet beperkt blijft tot één week per jaar. Als voorzitter neem ik de coördinatie van de vrijwilligers op me, maar ik beslis niet alles. Dat doen we met z’n allen eigenlijk. Het is een meedenkende groep die zelf ook met ideeën komt en iedereen draagt zijn steentje bij. De grotere beslissingen doen we natuurlijk wel met het bestuur, en als voorzitter moet ik de knopen doorhakken en iedereen aansturen. Het is een jonge groep, alle dertig vrijwilligers zijn tussen de 18 en 30 jaar.

Zelf ben ik 23 en ik vind het hartstikke leuk om te doen! Ik hoop dat ik niet snel oud word, haha. We zijn ook nu alweer begonnen met de voorbereidingen van de spelweek voor 2016. In september hebben we altijd een evaluatievergadering en in oktober de eerste organisatievergadering. We hebben elke maand een vergadering en zijn er eigenlijk het hele jaar mee bezig. Maar het is het allemaal waard.”

Bron: De Streekkrant
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk