Dieselprijs onder de euro

Er is een prijzenoorlog ontbrand in Grijpskerk en omgeving waardoor de prijs voor diesel hier donderdag onder de 1 euro is geschoten. Bij pompstations elders in het Noorden moest meer dan 1 euro voor deze brandstof worden neergeteld.

Brandstofhandel Fieten, die opereert vanuit Hollandscheveld, runt achttien tankstations in den lande.

Onder de euro
Vier maanden geleden opende hij een onbemand tankstation op het bedrijventerrein in Grijpskerk. Als enige noordelijke afzetpunt verlaagde eigenaar Richard Fieten de dieselprijs donderdag in Grijpskerk tot 0,999 euro.

,,Overal waar wij onze bedrijven exploiteren, is het onze ambitie om de goedkoopste te zijn'', zegt hij. ,,Omdat er in Grijpskerk een concurrent zit (Tamoil, red.) die boven op onze huid zit, hebben we besloten de dieselprijs hier donderdag te verlagen tot onder de 1 euro.''

Bij de pomp van naaste concurrent Tamoil moest donderdag 1 cent meer voor diesel worden neergeteld. Alleen het tankstation van Fieten in Krommenie hanteerde donderdag een dieselprijs onder 1 euro (0,989).

Goedkoper
Met de komst van Fieten naar Grijpskerk is een ware brandstofoorlog ontbrand in deze regio. ,,De collega's zijn niet blij met ons. Voordien zaten de tankstations met hun prijzen aan de top. Nu wij hier zitten, is de consument overal ineens een stuk goedkoper uit voor benzine en diesel.''

Op basis van de wereldprijzen fluctueren de tarieven die tankstations hanteren dagelijks. Fieten bracht bij de pomp in Grijpskerk donderdag voor benzine 1,309 euro in rekening. Bij Tamoil was dat 1,319.

Volgens Fieten is het voor het eerst sinds vijf jaar dat diesel verkrijgbaar is voor minder dan 1 euro. Hij voorziet dat de brandstofprijzen de komende tijd blijven dalen.

Bezwaren
De vestiging van een onbemand tankstation dat dag en nacht open is, ging niet zonder slag of stoot in Grijpskerk. Een overbuurman tekende aanvankelijk bezwaar aan omdat hij overlast verwachtte. Na enkele verkeerskundige ingrepen om de overbuurman tegemoet te komen, trok deze zijn bezwaar in. Daardoor bleef een rechtszaak uit.

Exploitant Fieten is tevreden over de toeloop naar zijn nieuwe bedrijf. ,,Vanaf dag één doet zich al filevorming voor bij de pomp. We zitten inmiddels op dagelijks 350 klanten. Als dat er 1000 worden, zijn wij tevreden. Ons drukst bezochte tankstation zit op dagelijks 1500 klanten.''

Fieten is in Grijpskerk in de voetsporen getreden van ondernemer Klaas Boerema, die in Zuidhorn jaren geleden regelmatig stuntte met brandstofprijzen. Hij runde bij tijden de goedkoopste pomp van Nederland.

Bron: DvhN

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk