GroenLinks Zuidhorn: Zorg over brandweerkazerne Grijpskerk

De fractie van GroenLinks Zuidhorn toont zich bezorgd over de verkoop van de brandweerkazerne in Grijpskerk en de verhuur van de kazernes in Zuidhorn en Oldehove.
Dat gebeurt in het kader van de verdere ontwikkeling van de Veiligheidsregio. Daarin zijn enkele jaren geleden de bardweerkorpsen van de gemeenten opgegaan.

Fractievoorzitter Klaas-Wybo van der Hoek: “Na de zeggenschap over de korpsen raakt de gemeente ook langzamerhand de greep op de kazernes kwijt. De volgende stap kan nu gemakkelijk zijn dat er kazernes gesloten worden. De veiligheid in onze dorpen is daar niet mee gediend. Wij willen dat er een krachtig signaal komt dat dat niet gebeurt. Bovendien kost de hele operatie de gemeente Zuidhorn ook nog eens € 15.500 per jaar extra.”

Burgemeester Bert Swart gaf in zijn antwoord aan dat de verkoop en verhuur van de kazernes Zuidhorn inderdaad meer gaat kosten, maar dat de gemeente toch over enkele jaren voor het groot onderhoud van de kazernes zou komen te staan. En die kosten zijn nu voor de Veiligheidsregio. Uiteindelijk zou de rekening mee kunnen vallen.
Verder verklaarde hij met nadruk dat de kazernes zeker niet gesloten zullen worden, ook niet op termijn. De afspraken over de aanrijtijden gebieden dat. Hij zei: “Daar steek ik mijn beide handen voor in het vuur.”

Klaas-Wybo van der Hoek vond dit behoorlijk heldhaftig klinken en waardeerde de opstelling, maar spoorde desalniettemin de burgemeester aan op zijn hoede te zijn: “Onze veiligheid en onze vrijwillige brandweerlieden hebben echt hun kazernes nodig. Ze moeten dus open blijven, ook op termijn.”
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk