TC West End heeft eigen AED

Tennisvereniging West End in Grijpskerk beschikt sinds kort over een eigen AED (defibrillator). Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

Het de AED is een al lang levende wens eindelijk vervuld, want het bestuur rekent het tot haar verantwoordelijkheid dat in een geval van nood er snel hulp kan worden geboden. Ook de huisbankier, de RABO-bank, is dezelfde mening toegedaan en heeft middels een tegemoetkoming in de kosten van aanschaf het mogelijk gemaakt dat de AED nu in het clubhuis hangt.

Inmiddels heeft een aantal leden onder deskundige leiding geoefend in het gebruik van het apparaat waarbij naast het gebruik van de AED ook aandacht is besteed aan reanimatie. In 2016 zal dit een vervolg krijgen zodat nog meer leden de mogelijkheid krijgen aangeboden om te oefenen in het geval dat iemand iets overkomt op het tennispark. TC West End is een bloeiende vereniging waar het hele jaar door gespeeld kan worden. En dat is ook nog eens goed voor je hart…

Bron: Westerkwartier