Gezellige nieuwjaars(in)loop VV Grijpskerk

VV Grijpskerk is het nieuwe jaar begonnen met een gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst. VV Grijpskerk groeit in aantal leden. Vooral 35+, 45+, de jeugd en het meisjesvoetbal zorgen voor deze groei.

Het aantal teams is groter dan ooit. Dat geeft de vereniging weer mogelijkheden. Dat is ook positief voor de financiën. Penningmeester Klaas van der Heide kon eerder al op de ledenvergadering melden dat de aflossing van de lening voor het kunstgrasveld goed op schema ligt. Ook kon een contributieverhoging voor dit jaar achterwege blijven. Het enige nadeel is dat de druk op de kleedkamers en velden heel erg groot wordt.
Woekeren

Wedstrijdsecretaris Thomas Pettinga had op de ledenvergadering laten weten dat het op zaterdag woekeren is met het Voorzitter Klaas-Wybo van der Hoek sprak op de Nieuwjaarsbijeenkomst over de positieve sfeer bij vv Grijpskerk: “We zijn ontzettend wijs met al onze vrijwilligers. Ze
zorgen er met elkaar voor dat onze vereniging goed draait. En het spelplezier straalt eraf: van de kabouters tot de spelers van het 45+-team. Daarnaast zijn we ook erg dankbaar en blij met de trouwe steun van al onze sponsors, in het bijzonder van de hoofdsponsorgroep Ondernemers rond Grijpskerk: ORG.”

“Gelukkig heeft onze hoofdtrainer Mark Kroese voor een jaar bijgetekend. Hij heeft te kennen gegeven zich ook te willen inzetten voor de begeleiding van de jeugdtrainers. Dat onze VV Grijpskerk veel investeert in de jeugd, laat Grijpskerk 1 zien: bijna alle spelers komen uit de eigen jeugd.”
Jubileum

In 2016 wordt vv Grijpskerk 70 jaar. Daar wordt aandacht aan besteed. Klaas-Wybo van der Hoek: “We bereiken met die 70 een seniorenleeftijd en het leuke is dat toch het overgrote deel van onze leden jong is. Dat jubileum vieren we bescheiden. Een voorbereidingsgroepje is daar mee bezig. Verder denken we aan het beginnen met seniorenvoetbal. Het zou mooi zijn, als dat in dit jubileumjaar lukt. Het is een vorm van sporten die erg populair aan het worden is.”

Voorafgaand aan de Nieuwjaarsbijeenkomst werd de sportieve Nieuwjaarsloop gehouden. Die is inmiddels een traditie bij de club. Het parcours bestond uit vier ronden van ongeveer vier kilometer elk. Dit jaar deed een beperkt aantal leden mee, omdat vele spelers nog actief waren als speler of toeschouwer bij het Leekster Voetbalgala. De snelste Nieuwjaarsloper was dit jaar Rick  Baar.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk