Theater te Water met ‘Laatste bus’ in Grijpskerk

‘De laatste bus’ is de laatste winterproductie van Theater te Water. Op 23 januari is de voorstelling in Kerkplein 6 (reserveren kan via Boekhandel Hoekstra of 0652378582).

Just Vink schreef in de zomer van 2015 zijn 61ste productie ‘ De laatste bus’. Een voorstelling over een dorp, over dorpsbewoners, over de mogelijke komst van asielzoekers. Op het moment dat het script klaar was en de productie half september met de eerste lezing startte, bleek de actualiteit qua asielzoekersproblematiek het stuk in te halen.

‘Een verlaten bushalte, liefdesperikelen, trammelant in het dorp en misschien wel asielzoekers. Als juf Winnie haar vriendje afzet bij een bushalte stapelen de vragen zich op. Waarom doet ze dat? Er rijdt immers geen bus. Houdt ze niet meer van hem? Wat is dat eigenlijk voor jongen en wat wil hij toch? En hoe zit het met die asielzoekers?

Verdrietig

Boer Koekamp ziet zijn kans schoon, maar zijn vrouw steekt er een stokje voor. Petra probeert een
breuk te lijmen, maar wordt er zelf heel verdrietig van. Dorpsbelangen aarzelt en raakt het spoor volledig bijster. En de zwerver moet zijn bushokje opgeven en heeft geen dak meer boven zijn hoofd.’

Het komt allemaal uit ‘De Laatste Bus’ van Theater te Water. En na een happy end verdwijnt alles
weer in de laatste bus van Theater te Water. De spelers komen voor een groot deel van het Noorderpoort College, afdeling KTM. Spelers en rolverdeling: Elvira Bolhuis Winnie, Ma Koekamp; Linde Hennekam Nelly, Thea; Lara van den Bergh Petra; Leon Bierling Lambert, Bout, Nico; Nick Kamerling Wilfried; Bjorn de Vries Popko, Moer, Koekamp.

 

Bron: Westerkwartier

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk