“Oosterkade Groep” (De Poel) WINT LEEFBAARHEIDSPRIJS 2015

Vanmiddag heeft burgemeester Bert Swart tijdens een bijeenkomst van SwgZ in het Cultureel Centrum in Zuidhorn de Leefbaarheidsprijs 2015 uitgereikt aan de vrijwilligers van De Poel in Grijpskerk.

De andere genomineerden waren: 4 mei comité Aduard en zwembad De Griffioen in Grijpskerk (bestuur en vrijwilligers).
Vrijwilligers van De Poel

Dit is een kleine groep vrijwilligers uit één straat, die voor een heel dorp activiteiten organiseert voor jong en oud. De activiteiten hebben tot doel om samen te zijn, plezier te maken en voor verbroedering te zorgen. De omliggende dorpen worden ook aangetrokken door deze activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: het evenement “Fiets ‘m d’r in”, de kinderspeelmiddag en het organiseren van live muziek. Daarnaast zorgen ze ieder jaar voor de kerstsfeer en –verlichting langs het Poeldiep.
Waardering

De jury heeft grote bewondering voor de activiteiten en evenementen, die een kleine groep vrijwilligers uit één straat, De Poel, organiseert voor een heel dorp. De activiteiten trekken ook inwoners uit omliggende dorpen aan. De vrijwilligers van De Poel vergroten op deze manier de leefbaarheid en de saamhorigheid in het dorp. Ze laten zien waar een kleine groep enthousiaste vrijwilligers toe in staat is. De jury waardeert de grote inzet van deze actieve mensen.
Leefbaarheidsprijs

In de gemeente Zuidhorn wordt al sinds 1998 de Leefbaarheidsprijs uitgereikt. De prijs, een oorkonde, € 500 en een vermelding op de ‘Wall of Fame’ in het gemeentehuis, wordt jaarlijks toegekend aan een vereniging of persoon die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente. De nummers 2 en 3 krijgen ieder een bedrag uitgereikt van € 250.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk