Werkbezoek GroenLinks aan De Soltketen

De fractie van GroenLinks heeft in de persoon van fractievoorzitter Klaas-Wybo van der Hoek een werkbezoek aan het dorpshuis in Kommerzijl gebracht: De Soltketen.

De Soltketen heeft fors verbouwd. Het resultaat mag er zijn! Tegelijk zijn er zonnepanelen op het dak gelegd, waardoor de energierekening duurzaam naar beneden wordt gebracht.

Het bestuur van De Soltketen bestaat uit zes bestuursleden. Het was vertegenwoordigd door voorzitter Dick Tillema, penningmeester Eef van Deursen en algemeen lid Jan Ellens. Hoewel er zeker nog het nodige te wensen overblijft, is het bestuur tevreden over wat er tot nu toe tot stand is gebracht.

Voorzitter Dick Tillema: “We beheren het dorpshuis, zorgen met onze vrijwilligers voor de bar en de schoonmaak en zijn een schakel tussen de verschillende verenigingen die ons dorp rijk is
Dankzij de inzet van het bestuur en de andere vrijwilligers groeit De Soltketen uit tot het multifunctioneel centrum van Kommerzijl. De activiteiten: gymlessen van de school, verenigingsbijeenkomsten, Nieuwjaarsbijeenkomst, de Spekclub, uitvaartbijeenkomsten en nog meer.
Er blijven zeker nog wensen over: bijvoorbeeld een goede uitbouw voor de opslag van stoelen en vernieuwing van een vergaderzaal. Dus over een tijdje bij een volgende subsidieronde mag Kommerzijl zeker niet vergeten worden.”

Klaas-Wybo van der Hoek uitte zijn bewondering voor al het vrijwilligerswerk. De combinatie ontmoeting, gemeenschapsvorming en duurzaamheid met zonne-energie spreekt de fractie van GroenLinks enorm aan: “De gemeente heeft een subsidie van € 41.678 gegeven uit de pot reserve renovatie dorpshuizen. Het geld is goed en snel besteed. Het draagt effectief bij aan de leefbaarheid van Kommerzijl. Zo kunnen we met elkaar helpen de leefbaarheid van een dorp als Kommerzijl goed te houden. Een groot compliment voor het bestuur en alle andere vrijwilligers!”
 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk